Louis NielsenLouis Nielsen

Umage makkerpar tester nationens øjensundhed

Del

Louis Nielsen og Dansk Blindesamfund sætter fokus på øjensundhed med gratis synstest, donation til forskning – og muligheden for at få sig en øjensygdom, helt risikofrit.

Optikerkæden Louis Nielsen skruer nu ekstra meget op for deres fokus på øjensundheden. I juni inviterer alle 75 butikker nemlig hele Danmark til gratis synstest med to gode formål for øje: At teste danskernes øjensundhed og samle penge ind til forskning i øjensygdomme.

Halvdelen af alle synstab kan undgås
Sundhedskampagnen sker i et samarbejde med Dansk Blindesamfund, som også tidligere i år var medafsender på en række sundhedsbudskaber, bl.a. i forbindelse med offentliggørelsen af rapporten Status for Øjensundhed i Danmark, som de to organisationer står bag. I rapporten fastslås det bl.a., at 50% af alle synstab kunne undgås, hvis danskerne blev bedre til at gå til rutinemæssige øjenundersøgelser hos optiker eller øjenlæge. Og det er netop budskaber som dette, Louis Nielsen og Dansk Blindesamfund fortsat slår på tromme for, og som med tiden skal være med til at gøre danskerne mere bevidste om deres egen øjensundhed.

Gå til optiker og få en øjensygdom
Det lyder mere dramatisk end det er; Louis Nielsen giver dig en øjensygdom. I hvert fald en simuleret én af slagsen.

”Vi taler meget om øjensundhed og øjensygdomme til dagligt, da det jo er et stærkt fokus i Louis Nielsen. Men for mange mennesker kan det godt være svært at forestille sig, hvad det vil sige at skulle leve med en øjensygdom og hvor meget, det ofte vil påvirke ens livskvalitet. Derfor har vi fået udviklet en virtual reality-løsning til alle butikker, der med en meget realistisk simulering af en række øjensygdomme kan vise, hvorfor det er vigtigt at få undersøgt sine øjne regelmæssigt,” fortæller Michael Skov, der er butikspartner for to Louis Nielsen-butikker i København på Fisketorvet og i Købmagergade.

Danskerne kan støtte forskningen kvit og frit
Selvom synstesten inkl. sundhedstjek er gratis for alle danskere i hele juni, går der samtidig penge videre til den vigtige øjenforskning, der løbende er med til at kortlægge nye og mere effektive metoder til bl.a. screening og behandling. For hver synstest der foretages i juni måned, donerer Louis Nielsen nemlig 20 kroner til Dansk Blindesamfunds Øjenfond, der herefter sørger for at dele midlerne ubeskåret ud til vigtige forskningsområder. Således blev der sidste år ydet økonomisk støtte til forskning i bl.a. den mest almindelige øjensygdom i Danmark, AMD (alderspletter på nethinden), samt i genetiske forandringer, der fører til kræft i øjet.


Mindst 50% af alle synstab i Danmark kunne undgås, hvis danskerne bl.a. kom lidt oftere og mere jævnligt afsted til øjenundersøgelse hos optiker eller øjenlæge. Derfor opfordrer Louis Nielsen og Dansk Blindesamfund nu alle danskere at få tjekket deres syn – ganske gratis i hele juni måned. Læs mere om kampagnen Fremtidens Øjensundhed her: https://www.louisnielsen.dk/syn-og-helbred/ojensundhed

Billeder

Information om Louis Nielsen

Louis Nielsen
Louis Nielsen
Indkildevej 2A
9210 Aalborg SØ

https://www.louisnielsen.dk/

Følg pressemeddelelser fra Louis Nielsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Louis Nielsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum