Billund Kommune

Ulven er kommet til Vorbasse!

Del

I Vorbasse kan man nu gå i ulvens fodspor. Billund Kommunes kultur- og fritidstilbud er gået sammen om at udvikle forskellige aktiviteter langs en af områdets hjertestier, som gør det muligt at lege sig til læring om ulvens historiske betydning i Vorbasse.

Bedsteforældre og børnebørn på opdagelse på Ulven Kommer! holder en velfortjent pause.
Bedsteforældre og børnebørn på opdagelse på Ulven Kommer! holder en velfortjent pause.

I en tid med COVID-19 er langt flere begyndt at bruge deres lokalområde til at gå på opdagelse i sammen med familien og den nærmeste omgangskreds. Den udvikling har skabt grobund for et nyt oplevelsestilbud i Vorbasse for hele familien. Langs byens blå hjertesti (4,5 km) kan man møde ulven gennem lege og videoer udarbejdet af Billund Kommunes kultur- og fritidstilbud. Ved hver af rutens ti poster kan man lege sig til læring om ulven og dens betydning for området gennem bevægelse, historie og quizzer.

Træn som en ulvejæger og få viden om rovdyret

Billund Fritidscenter og Vorbasse Fritidscenter har lavet ti poster med videoer, hvor man skal træne som en ulvejæger. Her skal man bruge hele kroppen og alle sanserne på vej til næste post. Man får pulsen op og bevæger sig gennem kulturlandskabet på ægte ulvejæger-manér. Billund Kommunes Museer har fundet den lokale historie frem om ulven, og den er lige så spændende som de kendte eventyr med ulven som hovedperson. Billund Kulturskole og Billund Bibliotekerne har sammen udarbejdet sjove quizzer, hvor man får sat sin viden om ulve på prøve. Aktiviteterne passer til alle aldre og man bestemmer selv, hvor mange poster man gennemfører.

”Vi vil gerne bidrage til at skabe oplevelser og formidle historie i borgernes lokalmiljøer. Med ’Ulven Kommer!’ gør vi en vant gårute til en ny oplevelse for hele familien, der tager udgangspunkt i netop Vorbasses særegne og stedbundne kvaliteter. Derfor har vi som kultur- og fritidsinstitutioner hver gjort, hvad vi er bedst til, men vi har gjort det sammen! Det har skabt et helt nyt slags tilbud til borgerne, som vi virkelig håber, de vil tage godt i mod,” siger museumsinspektør på Billund Kommunes Museer Anna Louise Siggaard.

Startskuddet på endnu mere samarbejde

Og netop dét, at kommunens kultur- og fritidstilbud har udviklet tilbuddet på tværs og i en tid, hvor de kun har kunne mødes digitalt, er kultur- og fritidschef Rasmus Kaufmann stolt af:

”I en tid, hvor vi har været på afstand af hinanden, er det alligevel lykkedes at finde sammen i et nyt spændende samarbejde. Derfor er jeg glad for at se, at kommunens kultur- og fritidsinstitutionerne nu sammen er kommet i mål med at skabe et nyt kultur- og fritidstilbud for Vorbasses borgere og besøgende. Jeg håber, at mange - både borgere og besøgende - har lyst til at afprøve ruten, og at den er startskuddet for langt flere samarbejdsprojekter på tværs af kultur- og fritidsområdet.”

 FAKTA

  • Den 4,5 km lange rute er udviklet af Billund Kommunes kultur-og fritidsinstitutioner; Billund Fritidscenter, Vorbasse Fritidscenter, Billund Bibliotekerne, Billund Kulturskole og Billund Kommunes Museer, mens kræfterne bag hjertestierne i Vorbasse har hjulpet med opsætning af skilte.
  • Det kræver en smartphone med adgang til QR-scanner for, at man kan lege med i ’Ulven kommer!’
  • Få mere info om den blå hjertesti på http://vorbasse.dk/turist/hjertestier/blaa-rute.html.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Bedsteforældre og børnebørn på opdagelse på Ulven Kommer! holder en velfortjent pause.
Bedsteforældre og børnebørn på opdagelse på Ulven Kommer! holder en velfortjent pause.
Download
Bedstemor og børnebørn ser video om ulvens betydning for Vorbasse.
Bedstemor og børnebørn ser video om ulvens betydning for Vorbasse.
Download
Børnebørn og bedstemor dyster i viden om ulven.
Børnebørn og bedstemor dyster i viden om ulven.
Download
Søstre på besøg fra Aarhus prøver bevægelsessporet ved en af rutens 10 poster.
Søstre på besøg fra Aarhus prøver bevægelsessporet ved en af rutens 10 poster.
Download

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Børnenes Hovedstad, en del af Trekantområdet, en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Billund Kommune inviterer til gratis topspeedway: Udsat match køres 14. juli9.7.2021 10:40:26 CEST | Pressemeddelelse

Borgerne i Billund Kommune er igen i år inviteret til topspeedway i Metal Speedway League på Grindsted Speedway Center på Blåbjergvej 1. Billund Kommune har købt matchen, og der gratis adgang efter først til mølle-princippet. Matchen var programsat 30. juni, men blev udsat til den 14. juli på grund af risiko for skybrud. Coronarestriktionerne betyder, at der er krav om tilmelding via link samt coronapas.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum