Ukrainske flygtninge kommer oftere i job i Vallensbæk

Del

Vallensbæk Kommune lykkes ofte med at få de nye ukrainske borgere ud på arbejdsmarkedet, viser ny opgørelse.

Andrii arbejder som chauffør.
Andrii arbejder som chauffør.

En ny opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at det er lykkedes at få langt flertallet af de ukrainske flygtninge i Vallensbæk Kommune i job. Faktisk er hele 8 ud af 10 af de ukrainske flygtninge, der står til rådighed for arbejdsmarkedet, i arbejde. Til sammenligning gælder det 5 ud af 10 ukrainere på landsplan.

Den høje andel af ukrainske borgere i arbejde glæder borgmester i Vallensbæk Kommune, Henrik Rasmussen. Han tror, at en af årsagerne er kommunens håndholdte beskæftigelsesindsatser.

- Vores ambition i Vallensbæk er, at alle bidrager og yder det, de kan. Vi tror på, at alle borgere har ressourcer – også når man kommer her som flygtning. Den indstilling gennemsyrer de håndholdte indsatser i Jobcentret, og derfor er jeg rigtig glad for, at vi i samarbejde med virksomhederne i området lykkes med at finde jobmuligheder for vores nye ukrainske borgere, siger Henrik Rasmussen.

Indtil nu har Vallensbæk Kommune modtaget i alt 42 borgere med ukrainsk baggrund og blandt andet hjulpet dem med tag over hovedet og andre trædesten til at blive en del af lokalsamfundet. Børnene får pladser i dagtilbud og starter i folkeskole, mens de voksne kommer i gang med sprogundervisning og beskæftigelsesindsatser.

En vej til en bedre fremtid

En af de ukrainere, som har fået hjælp af Vallensbæk Kommune, er Andrii, der betegner Danmark som sit andet hjem. Han arbejder som chauffør og knokler ofte på den gode side af 200 timers arbejde om måneden. Han bor i en kommunal ejendom sammen med en anden ukrainsk familie, men er ved at spare op til et depositum.

- Jeg er jo i trediverne, og det at skulle dele bolig med andre er ikke sådan, jeg ønsker at leve fremadrettet. Så selvom jeg er glad for at bo i kommunens bygninger, ser jeg frem til, at jeg kan leje min egen lejlighed, siger Andrii.

Han er i gang med første danskmodul på sprogskolen, men bruger hver en lejlighed på sit job til at tale dansk, så han kan oparbejde et større ordforråd. Med et bedre dansk håber Andrii, der tidligere har arbejdet som juridisk rådgiver, at finde nye muligheder på arbejdsmarkedet. Også efter krigen.

- Lige nu tjener jeg penge for at have muligheden for at kunne starte noget op senere, så jeg kan få et andet job. Jeg håber, jeg i fremtiden måske kan arbejde i Danmark og bo i Ukraine.

Fakta: Antal ukrainere i job

I Vallensbæk var der pr. september 19 ukrainere i beskæftigelse. Det svarer til 79 pct. af de 16-66-årige med ophold efter særloven, der står til rådighed for arbejdsmarkedet.

På landsplan var der i samme periode 5.781 ukrainere i beskæftigelse. Det svarer til 52 pct. af de 16-66-årige med ophold efter særloven, der står til rådighed for arbejdsmarkedet.

De primære brancher, de ukrainske flygtninge finder arbejde i, er inden for rengøring, transport og rejser.

Kilde: Jobindsats.dk

Billeder

Andrii arbejder som chauffør.
Andrii arbejder som chauffør.
Download

Information om Vallensbæk Kommune

Vallensbæk Kommune
Vallensbæk Kommune
Vallensbæk Stationstorv 100
2665 Vallensbæk Strand

https://www.vallensbaek.dk/

Vallensbæk er en kommune i vækst med cirka 16.500 indbyggere, fordelt på 9,15 km2.

Kommunen tilbyder med sin gode infrastruktur og unikke placering på Københavns Vestegn, optimale muligheder for at komme til og fra job, gode indkøbsfaciliteter, fleksible pasningsmuligheder, optimale betingelser for et sundt og aktivt fritidsliv og fokus på nære relationer og tidssvarende boliger. Store rekreative naturområder omkring landsbyen og ved Strandparken i syd, hvor der også er en lystbådehavn, gør, at man føler sig på landet midt i storbyen.

Følg pressemeddelelser fra Vallensbæk Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vallensbæk Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum