Udenrigsministeriet

Ukraines blå og gule farver pryder facaden på Christiansborg i aften

Del

I anledning af Europa-dagen i dag, den 9. maj 2022, vil Christiansborgs facade ud mod Slotspladsen i aften blive lyst op i det ukrainske flags farver. Det sker for at støtte Ukraine og ukrainerne og anerkende landets plads i den europæiske familie. Noget tilsvarende vil ske i en lang række hovedstæder i EU-landene på initiativ af det franske EU-formandskab. Mange monumenter, regeringskontorer m.v. i de enkelte lande vil være lyst op.

- Jeg er rigtig glad for, at det i dag på Europa-dagen er muligt at vise Danmarks sympati med Ukraine. Landet hører til i den europæiske familie, og vi støtter og står sammen med Ukraine efter Ruslands brutale krig, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Christiansborg vil være lyst op i blåt og gult fra klokken 21 og frem til midnat.
For yderligere presse-information, kontakt Udenrigsministeriets pressevagt: Pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Fælleserklæring om Talibans indskrænkelser af kvinder og pigers rettigheder i Afghanistan13.5.2022 11:58:26 CEST | Pressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtrykker i denne fælleserklæring bekymring for de mange nylige anslag mod kvinders rettigheder i Afghanistan og opfordrer Taliban-regimet til give kvinder og piger lige muligheder for at deltage i det afghanske samfund. Med til erklæringen er udenrigsministrene fra Australien, Canada, Danmark, Finland, Italien, Japan, Nederlandene, New Zealand, Norge. Spanien, Sverige, Storbritannien, Sydkorea, Tyskland og USA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum