Haderslev Kommune

Ukrainere skal hjælpes hurtigt i job

Del

Jobcenter Haderslev er klar til at hjælpe de første ukrainere i arbejde. På jobmesse den 29. marts bliver der yderligere mulighed for, at virksomheder og ukrainere kan blive matchet.

Lige nu kommer tusindvis af ukrainere til Danmark. I Haderslev Kommune er man i fuld gang med at hjælpe dem, der kommer til Haderslev Kommune, med at finde en bolig, få børn i daginstitution eller skole, adgang til sundhedstilbud og komme ud og finde et job.

”Vi vil gerne gøre en stor indsats for, at ukrainerne, der er bevilget ophold i Danmark, får hurtig mulighed for at blive en del af det danske arbejdsmarked og kommer ud og bliver en del af samfundet i den periode, de skal være i kommunen”, siger Jon Krongaard, formand for Beskæftigelse- og Borgerserviceudvalget i Haderslev Kommune.

Det er også baggrunden for, at en planlagt job- og uddannelsesmesse den 29. marts i Haderslev Hallen nu får et ukrainsk islæt, da flere af de tilmeldte virksomheder har henvendt sig, fordi de gerne vil gøre en indsats for ukrainerne.

”Vi sætter stor pris på alle de lokale initiativer, der lige nu er i gang for at hjælpe ukrainerne på forskellig vis. Vi har allerede haft flere virksomheder i røret, der vil ansætte ukrainere, og vi har også virksomheder, der er i gang med at lave materiale på engelsk, fordi de gerne vil hjælpe”, siger Jon Krongaard.

I alt godt 30 virksomheder er med på messen, og der vil være både almindelige jobs, småjobs, fritidsjobs, vikarjobs samt uddannelse. 

”Messen er åben for alle – også ukrainere. Vi ved godt, at mange ukrainere måske knap nok har fået opholdstilladelse og det praktiske på plads, men omvendt så har vi også allerede haft de første ukrainere, der gerne vil ud at arbejde. Det er derfor helt oplagt for os også at bruge jobmessen til at skabe en forbindelse mellem ukrainerne og de lokale virksomheder” siger Jon Krongaard og fortsætter:

”Jobmessen er selvfølgelig kun ét ud af mange tilbud. Vi er ved at skabe kontakt til de virksomheder, der har brug for arbejdskraft og som vi også vil kunne hjælpe. På den måde kan det gå hen og blive win-win situation for alle parter”, siger Jon Krongaard.

Job- og uddannelsesmessen holdes den 29. marts i Haderslev Hallen mellem kl. 9-12. Jobcenter Haderslev arrangerede i efteråret en lignende messe.

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Keramik-hviskeleg på tværs af grænser lander i Haderslev11.5.2022 14:49:00 CEST | Pressemeddelelse

Den 18. maj åbner Ehlers Samlingen udstillingen “Transformationer i ler” for gæster. Udstillingen er resultatet af et grænseoverskridende keramik-projekt, som er støttet af Interreg Deutschland-Danmark og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Udstillingen åbnede i Christian Lassens Mindemuseum i Jardelund/Tyskland, hvor den har kunnet opleves frem til den 13. maj. Nu fortsætter udstillingen i Ehlers Samlingen i Haderslev hvor den kan ses til den 30. juni. Ehlers Samlingen og Christian Lassens Mindemuseum har valgt en genstand fra hver deres samling, som er blevet fortolket af 3 keramikere på hver side af grænsen. Der er opstået seks vidt forskellige kunstneriske fortolkninger af de to museumsgenstande - nogle er minimalistiske, organiske former, nogle er farvekeksplosioner og nogle er fyldt med motiver og symboler. De medvirkende på den danske side var Susan Lange, Jette Löwén og Mette Joensen, og på den tyske side Doreen Stümpel, Christel Burmeister-Gronau og Susanne Juliette Koc

Ehlers Samlingen åbner igen25.4.2022 11:49:06 CEST | Pressemeddelelse

Nu bliver det atter muligt at besøge Nordeuropas største samling af lertøj i Slotsgade 20! I begyndelsen af februar blev der taget hul på en række istandsættelser af det smukke, historiske hus på Slotsgade 20. For at den store samling af keramiske genstande kunne være i sikkerhed, måtte store dele pakkes ned og afdækkes. Derfor har dørene til museet været lukket for besøgende indtil nu. Men tirsdag d. 3. maj kan Historie Haderslev atter byde gæster velkommen i både Ehlers Samlingen og Von Oberbergs Hus, som ligeledes har holdt lukket.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum