Udenrigsministeriet

Udviklingsministeren giver 10 mio. kr. til udvikling af Corona-vaccine

Del

Udviklingsminister Rasmus Prehn har bevilliget 10 mio. kr. til en global forsknings-fond, der arbejder på udvikling af vacciner mod bl.a. Corona/COVID-19-virussen og på at sikre, at sådanne vacciner også vil kunne nå de fattigste og mest sårbare befolkninger, bl.a. i udviklingslande.

Udviklingsminister Rasmus Prehn udtaler:

  • Vi står i en meget alvorlig situation med Corona-virussen. Jeg frygter, at spredningen kan gå hårdt ud over særligt sårbare befolkningsgrupper i Danmark og ikke mindst i fattige udviklingslande med svage sundhedssystemer, i flygtningelejre eller i meget tæt befolkede områder. Vi har nu og i fremtiden brug for vacciner, der bekæmper spredningen af virusser som Corona-virussen.
  • Derfor bevilliger Danmark nu 10 mio. kr. til udvikling af vacciner, der heldigvis kommer alle til gode, herunder danske statsborgere. Vi skal gøre alt, hvad vi kan for, at vi også i fremtiden er bedre rustet til at modstå en pandemi, som vi ser nu.

Der er tale om etårigt bidrag på 10 mio. kr. til den norskstiftede fond ”Koalitionen for Epidemisk Beredskabsinnovation” (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations - CEPI). Pengene til fonden er finansieret over udviklingsbistanden.

Baggrund

CEPI koordinerer et globalt partnerskab mellem offentlige, private og filantropiske organisationer for at fremme vaccineudvikling mod smitsomme sygdomme, der har potentiale til at forårsage epidemier. CEPI støtter retfærdig adgang, overkommelig prisfastsættelse og arbejder for at sikre tilgængeligheden af vacciner for mennesker i områder, der er mest ramt af nye smitsomme sygdomsudbrud. Norge er største donor, men også lande som Tyskland, Japan, UK og Canada samt fonde som Gates-fonden støtter CEPI’s generelle arbejde.

Udenrigsministeriet har allerede udmøntet en humanitær bevilling på 8 mio. kr. til WHO’s krisefond som svar på deres appel ift. globalt beredskab og respons ifm. COVID-19. Derudover har Udenrigsministeriet bidraget med 3 mio. kr. til det Internationale Røde Kors-Forbunds corona-indsats med fokus på Kina.

Kontakter

For yderligere information/pressekontakt:

Magnus Ulveman
Pressechef til udviklingsministeren
+45 29 43 95 23

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet