Udenrigsministeriet

Udviklingsministeren besøger Niger

Del

I Niger er vand det samme som liv. Derfor støtter Danmark massivt landet i kampen for at skaffe rent drikkevand og sanitet til befolkningen.

Niger ligger i Sahel i det vestlige Afrika. En meget stor del af landet består af ørken, og det er udfordrende for befolkningen af overleve under de barske forhold. Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen har netop aflagt landet et besøg.

"Der er ufatteligt varmt, og så er det, som om det er let tåget hele tiden. Men det er simpelthen fine sandkorn, som er i luften. Sandkorn, der lægger sig som rødt støv overalt hernede”, fortæller udviklingsministeren.

”Derfor er det meget klart så snart man betræder jorden, at vand er essentielt for et land som Niger. Vand til at drikke. Vand til at opdyrke jorden. Fra dansk side har vi også givet massiv støtte til Nigers kamp for at skaffe rent drikkevand og sanitet via vores landeprogram”, siger udviklingsministeren.

Gennem den danske støtte til udbygning af infrastruktur har 138.000 personer i Nigers
landdistrikter fået adgang til rent drikkevand i de seneste fire år.

I gang med nyt landeprogram
Den støtte udtrykte minister for vand og sanitet, Adamou Mahaman, stor tak for, da han mødtes med udviklingsministeren.

”Jeg lovede, at Danmark fortsat vil yde støtte til at overkomme de udfordringer Niger har med vand. Vi sidder netop og er gang med at forny Nigers fire-årige landeprogram, hvor vand fortsat vil være et af nøgleområderne”, siger Flemming Møller Mortensen.

Mødet med vand- og sanitetsministeren var blot en del af programmet for ministerbesøget i Niger. Sikkerhedssituationen i Niger og hele Sahel blev diskuteret i lyset af de af nylige militærkup i nabolandene Mali og Burkina Faso. Også Ruslands indblanding i netop Mali og Burkina Faso var på bordet til møder med præsident Bazoum og udenrigsministeren Hassoumi Massaoudou.

Derudover havde udviklingsministeren samtaler med lokale NGO’er og FN-repræsentanter, ligesom han besøgte et migrationscenter, en lokal, kvindeledet virksomhed og Nigers politiskole.

”Besøget har gjort et stort indtryk på mig. Niger er et skrøbeligt demokrati, men grundlæggende deler vi mange værdier. Der er massive udfordringer, ingen tvivl om det, men jeg kommer hjem med et håb og en tro på, at Niger kan løse mange af de problemer, de kæmper med. Og Danmark er klar til at hjælpe”, slutter udviklingsministeren.

Baggrund
Danmark har støttet Niger med ca. 615 millioner kroner over det seneste landeprogram, som udløber i år. Støtten er givet i tre tematiske programmer:

Demokratisk regeringsførelse, stabilitet og håndtering af migration (ca 205 mio. kr)
Vand og sanitet (ca. 195 mio. kr)
Økonomisk vækst og jobskabelse i landbrugssektoren (ca. 215 mio. kr.)

Kontakt:
Presserådgiver Thorleif Ravnbak, 25749150

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum