Udenrigsministeriet

Udviklingsministeren besøger Indien

Del

Det grønne strategiske partnerskab med Indien, der blev indgået mellem statsminister Mette Frederiksen og den indiske premierminister Modi i september 2020, viser, hvordan Danmark kan bidrage til den globale grønne omstilling og bæredygtig udvikling.

Indien står på tærsklen til at blive verdens mest folkerige nation, og det skaber store udfordringer med f.eks. at skaffe rent vand og energi til alle. Samtidig er Indien allerede den tredje største udleder af CO2 i verden. I Danmark har myndigheder og virksomheder kompetencer, som kan hjælpe Indien med grøn omstilling og bæredygtig udvikling. Og skaffe både rent vand og grøn energi. På den baggrund rejser udviklingsminister Flemming Møller Mortensen på et tre-dages besøg til landet.

”Danmark skal inspirere grønt globalt ved at vise, hvordan vi arbejder med grøn omstilling og bæredygtighed, og bringe vores løsninger i spil i større skala, fx i et stort land som Indien. Vi skal være det lille grønne tandhjul, der får Indien - og resten af verden - til at dreje i retning af højere ambitioner og konkret handling”, siger udviklingsminister Flemming Møller Mortensen inden rejsen.

Politiske samtaler og virksomhedsbesøg
Besøget kommer til at indeholde både politiske samtaler og besøg nogle af de steder, hvor Danmark samarbejder med Indien.

”Indien står over for store udfordringer med adgang til rent vand, håndtering af spildevand og vandkvalitet i vandløb og søer. Fra dansk side samarbejder vi med de indiske myndigheder blandt andet om deres Jal Jeevan Mission, som er den indiske regerings plan for at sikre rent vand til ca. 190 millioner husstande i landområderne inden udgangen af 2024. De danske kompetencer er stærkt eftertragtede, og jeg ser frem til at se det konkrete arbejde”, siger ministeren.

Som den tredje største udleder af CO2 i verden spiller Indien en vigtig global rolle i den grønne omstilling. Danmark er det første land, som Indien har indgået et grønt strategisk partnerskab med. Partnerskabet skal medvirke til at accelerere den bæredygtige udvikling i landet. Her kan grønne danske løsninger spille en afgørende rolle.

For yderligere information, kontakt presserådgiver Thorleif Ravnbak 25749150

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum