Udenrigsministeriet

Udviklingsministeren besøger Indien

Del
Det grønne strategiske partnerskab med Indien, der blev indgået mellem statsminister Mette Frederiksen og den indiske premierminister Modi i september 2020, viser, hvordan Danmark kan bidrage til den globale grønne omstilling og bæredygtig udvikling.

Indien står på tærsklen til at blive verdens mest folkerige nation, og det skaber store udfordringer med f.eks. at skaffe rent vand og energi til alle. Samtidig er Indien allerede den tredje største udleder af CO2 i verden. I Danmark har myndigheder og virksomheder kompetencer, som kan hjælpe Indien med grøn omstilling og bæredygtig udvikling. Og skaffe både rent vand og grøn energi. På den baggrund rejser udviklingsminister Flemming Møller Mortensen på et tre-dages besøg til landet.

”Danmark skal inspirere grønt globalt ved at vise, hvordan vi arbejder med grøn omstilling og bæredygtighed, og bringe vores løsninger i spil i større skala, fx i et stort land som Indien. Vi skal være det lille grønne tandhjul, der får Indien - og resten af verden - til at dreje i retning af højere ambitioner og konkret handling”, siger udviklingsminister Flemming Møller Mortensen inden rejsen.

Politiske samtaler og virksomhedsbesøg
Besøget kommer til at indeholde både politiske samtaler og besøg nogle af de steder, hvor Danmark samarbejder med Indien.

”Indien står over for store udfordringer med adgang til rent vand, håndtering af spildevand og vandkvalitet i vandløb og søer. Fra dansk side samarbejder vi med de indiske myndigheder blandt andet om deres Jal Jeevan Mission, som er den indiske regerings plan for at sikre rent vand til ca. 190 millioner husstande i landområderne inden udgangen af 2024. De danske kompetencer er stærkt eftertragtede, og jeg ser frem til at se det konkrete arbejde”, siger ministeren.

Som den tredje største udleder af CO2 i verden spiller Indien en vigtig global rolle i den grønne omstilling. Danmark er det første land, som Indien har indgået et grønt strategisk partnerskab med. Partnerskabet skal medvirke til at accelerere den bæredygtige udvikling i landet. Her kan grønne danske løsninger spille en afgørende rolle.

For yderligere information, kontakt presserådgiver Thorleif Ravnbak 25749150

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Udviklingspolitisk Råd besøger Etiopien og Kenya22.4.2024 13:13:51 CEST | Pressemeddelelse

Kenya og Etiopien spiller væsentlige stabiliserende roller i et konfliktfyldt Østafrika. Men begge lande står samtidig over for store humanitære og klimamæssige udfordringer, og er blandt de største værtslande for flygtninge i Afrika. Danmark samarbejder blandt andet med landene om grøn og bæredygtig udvikling, modstandsdygtighed mod klimaforandringer, demokrati, menneskerettigheder, fattigdomsbekæmpelse og håndtering af flygtningesituationen. Udviklingspolitisk Råd besøger landene for at få indsigt i implementeringen af dansk humanitær støtte og danske udviklingsprojekter inden for bl.a. myndighedssamarbejdet, landbrug, sociale sikkerhedsnet, energi og vand.

Nye værktøjer skal rejse milliarder til klima og udvikling18.4.2024 07:19:04 CEST | Pressemeddelelse

Verdens udviklingslande mangler enorme beløb til klimaindsatser, fattigdomsbekæmpelse og udvikling af deres samfund. For at skaffe penge nok skal der tages helt nye metoder i brug for at tiltrække mange flere og større investeringer. Danmark er blandt de første lande, der bidrager til to nye finansieringsværktøjer, som vil rejse milliarder til klima og udvikling til gavn for verdens fattige.

Danmark sender støtte til Etiopien til hjælp mod væbnet konflikt, tørke, oversvømmelser og risiko for hungersnød16.4.2024 15:39:21 CEST | Pressemeddelelse

Etiopien er voldsomt præget af væbnede interne konflikter og tørke og oversvømmelse forårsaget af blandt andet klimaforandringer. Landet står i dag med store problemer med fordrivelse, kritisk fødevaremangel og massive humanitære behov. 20 millioner mennesker har behov for nødhjælp. Derfor støtter Danmark nu Etiopien med 100 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye