Søfartsstyrelsen

Udvidet internationalt samarbejde om maritim digitalisering og e-navigation

Del

Søfartsstyrelsen udvider det internationale arbejde om digitalisering og e-Navigation og indgår nu en samarbejdsaftale med Sydkorea, Sverige, Australien og Kina.

Danmark har indtil nu haft en samarbejdsaftale om e-navigation med Sydkorea og Sverige, men for at styrke fokus på digitalisering i den maritime sektor, udvides dette samarbejde nu til også at inkludere Australien og Kina.

Andreas Nordseth, direktør for Søfartsstyrelsen, var den 4. juni med til at åbne konferencen e-Navigation Underway 2018 AP i Seoul, Sydkorea og samtidig underskrive den ny samarbejdsaftale.

Andreas Nordseth, direktør for Søfartsstyrelsen:
”Samarbejde og globale løsninger er vejen frem, hvis digitalisering skal skabe udvikling, vækst og øget sikkerhed. Fra dansk side er vi glade for det nye udvidede samarbejde. Vi deler en fælles interesse i at få den digitale dagsorden fremad, herunder globale e-navigations-løsninger.”

Søfartsstyrelsen har de senere år indgået en række samarbejdsaftaler (MoU - Memorandom of Understanding) med andre toneangivende søfartsnationer for at fremme danske søfartspolitiske synspunkter og styrkepositioner.

Samarbejdsaftalerne gavner både Søfartsstyrelsens mulighed for at agere aktivt som myndighed, ligesom dansk skibsfart kan drage fordel af de bilaterale kontakter, der eksisterer på myndighedsplan.

Nøgleord

Billeder

Information om Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen
Søfartsstyrelsen
Fjordvænget 30
4220 Korsør

72 19 60 00https://www.soefartsstyrelsen.dk/

I Søfartsstyrelsen arbejder vi for at skabe sikkerhed til søs og vækst i de maritime erhverv i Danmark. For os går sikkerhed og vækst hånd i hånd, fordi væksten i Det Blå Danmark skal bygge på kvalitetsskibsfart.

Følg pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum