Guldborgsund Kommune

Udvalgsformand vil arbejde for bedre muligheder for praktik i Tyskland

Del

Beskæftigelsesudvalget i Guldborgsund Kommune var på deres senest møde på besøg hos Femern Bælt Uddannelseskontor i Lübeck. Og det gav anledning til nye tanker.

Erhverv, Guldborgsund Kommune
Erhverv, Guldborgsund Kommune

Femern Bælt Uddannelseskontoret blev etableret i juli 2015, da der var mangel på faglært arbejdskraft i Nordtyskland, samtidig med at der var mangel på praktikpladser i Danmark.

Den primære opgave er at støtte de danske lærlinge, der ønsker at komme i praktik i Tyskland. Men derudover yder kontoret også rådgivning om praktiske forhold til arbejdssøgende, der påtænker at søge arbejde i en tysk virksomhed. Jobrådgivning ligger hos Agentür für Arbeit.

Da Beskæftigelsesudvalget var på besøg hos uddannelseskontoret, blev politikerne præsenteret for de praktikmuligheder, som danske lærlinge kan opnå i tyske virksomheder. Det inspirerede udvalget og udvalgsformand Ole K. Larsen til at udvide mulighederne for praktik i Tyskland.

”Jeg ser gerne, at de positive erfaringer fra uddannelsesområdet bliver overført til beskæftigelsesområdet. Derfor vil jeg kontakte beskæftigelsesministeren med henblik på at få fjernet de lovgivningsmæssige barrierer, som lige nu sætter en stopper for, at ledige kan gennemføre beskæftigelsestilbud i Tyskland,” siger Ole K. Larsen.

”Det er vigtigt, at vi i vores beskæftigelsesindsats arbejder for at skabe et mere sammenhængende arbejdsmarked i Femern Bælt Regionen. Ved at give ledige mulighed for at prøve kræfter med praktik i Tyskland, kan vi også øge muligheden for at flere får mod på at udnytte de jobmuligheder, som findes på den anden side af vandet. Det giver i min optik rigtig god mening, at arbejde for, at det i fremtiden vil være ligeså naturligt for unge at se sydpå såvel som nordpå efter uddannelses- og jobmuligheder,” forklarer Ole K. Larsen.

 ”Et udlandsophold er noget af det som kan løfte unge mennesker både fagligt og personligt. Og så er det for mange ledige en oplagt mulighed for at få styrket deres CV. Mange arbejdsgivere både lokalt, regionalt og internationalt søger medarbejdere med udsyn, og hvis vi får skabt nogle bedre praktikmuligheder, kan vi understøtte de unge i at opnå det,” siger udvalgsformanden.

Uddannelseskontoret er et samarbejde mellem: Handwerkskammer Lübeck, Industrie- Und Handelskammer Zu Lübeck, Agentur für Arbeit Lübeck, CELF, Jobcenter Lolland og Jobcenter Guldborgsund.

Den nuværende aftale om Uddannelseskontoret løber frem til 31.12. 2022.

Kontakter

Billeder

Erhverv, Guldborgsund Kommune
Erhverv, Guldborgsund Kommune
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Nyt rekreativt område på Sydfalster - Kæmpeskoven11.5.2020 08:18:31 CESTPressemeddelelse

Det er sjældent, at muligheden byder sig for. Men nu sker det, Guldborgsund Kommune kan snart tilbyde alle borgere et nyt rekreativt område. - Vi er meget begejstret over, at det kan lade sig gøre, siger Peter Bring-Larsen (G) formand for Teknik-, Miljø- og Ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune. Det er den kommunalt ejede tidligere losseplads og grenplads på Godthåbs Alle i Væggerløse, der nu bliver til et nyt offentligt tilgængeligt rekreativt område. Grenpladsen har igennem mange år ligget ubenyttet hen. Grenpladsen bliver nu til et skovområde – der er døbt ”Kæmpeskoven”. Hele området vil blive tilplantet med ”børn” af kæmpeegene fra Corselitzeskovene på Østfalster. Et projekt koordineret af Skov- og Naturkonsulent Thyge Andersen, Kraghave. Dernæst vil en del af området blive indhegnet til en ny stor hundeskov. Der vil tillige blive etableret p-plads og borde & bænkesæt på arealet. Grenpladsen er kortlagt som lettere forurenet, fordi den har været anvendt som losseplads. Pga. af de

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum