Haderslev Kommune

Udvalgsformand: PLO går i den helt forkerte retning i deres udspil til fremtidens lægevagt

Del

Formand for Senior- og Sundhedsudvalget i Haderslev Kommune, Allan Emiliussen, er chokeret og meget ærgerlig over Praktiserende Lægers Organisations (PLO) udmelding om, at de ønsker at lukke 14 af 21 lægevagter i Region Syddanmark. Hvis PLO fortsætter den retning, er der tale om et overenskomstbrud, siger udvalgsformanden.

PLO har opsagt aftalen med Region Syddanmark om lægevagt i regionen. Lige nu forhandler parterne om en ny aftale, og forleden kom det frem, at PLO ønsker at lukke 14 af 21 lægevagter i regionen – herunder lægevagten i Haderslev. Det ærgrer formand for Senior- og Sundhedsudvalget, Allan Emiliussen, der udover at være udvalgsformand i Haderslev Kommune også sidder i Udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Syddanmark.

”Jeg tænkte først – det er løgn. Det kan de ikke. Det giver overhovedet ikke mening at lukke lægevagten i Haderslev. Vi har netop sammen med Region Syddanmark udvidet Sundhedscenter Haderslev, fordi det er vigtigt, vi har det nære sundhedsvæsen tæt på borgerne, mens de specialiserede områder er samlet på supersygehusene. PLO arbejder fuldstændig imod det med det udspil, de kommer med”, siger Allan Emiliussen og fortsætter:

”Hvis PLO ensidigt går videre med at lukke et antal lægevagter, herunder Haderslev, kan det kun opfattes som overenskomstbrud.”

Allan Emiliussen mener, at udspillet vil få store konsekvenser for sundheden i Haderslev Kommune, og at det er direkte modstridende med den retning PLO selv siger, de vil i.

”PLO siger, de lægger vægt på, at der skal være familielæger tilgængelige for borgerne, fordi det forbedrer den generelle sundhed, når vi prioriterer den nære sundhed. Ved at foreslå lukningen af de lokale lægevagter gør de det sværere for de svageste borgere at komme til lægevagten, og det går de direkte imod tanken om det nære sundhedsvæsen. Det får konsekvenser for de svageste borgere, som vil have svært ved at blive tilset af en læge uden for familielægens åbningstid. Deres sundhed bliver dårligere, deres livskvalitet bliver dårligere og det vil i sidste ende øge trækket på det kommunale sundhedsvæsen i stedet”, siger Allan Emiliussen og fortsætter:

”Hvis PLO mener, at man ikke kan opretholde alle lokaliteter for lægevagten, så må de i stedet komme med et udspil, der på anden vis sikrer den nære sundhed, for eksempel ved at gøre familielægerne mere tilgængelige hen over døgnet.”

”Vi kan se på tallene for i år, at der ikke er en nedgang i antallet af konsultationer i lægevagten i Haderslev. Sidste år besøgte 2.200 borgere lægevagten i Haderslev og i år har 1.200 borgere til og med august besøgt lægevagten, så der er ikke tale om et fald i antallet af konsultationer, tvært imod”, siger Allan Emiliussen.

Han ser med bekymring på fremtiden, hvis ikke PLO medvirker i at løse de kommende års sundhedsudfordringer.

”PLO vil med en lukning af lægevagterne flytte sundhedsopgaver ud i kommuner, hvor vi i forvejen har udfordringer med en dårlig folkesundhed set i forhold til vores demografiske sammensætning. Det bidrager i sidste ende til at det bliver sværere for os at tiltrække og fastholde nye borgere, fordi vi bliver opfattet som et udkantsområde, når vi ikke har de nære sundhedstilbud i kommunen”, siger Allan Emiliussen.

Kontakter

Allan EmiliussenFormand, Senior- og Sundhedsudvalget

Tlf:40 22 52 80

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum