Haderslev Kommune

Udvalget for Kultur og Fritid studerer talentudvikling, kultur og idræt i London

Del

Der er talentudvikling, foreningsliv og inspiration til anderledes kulturtilbud på plakaten, når Udvalg for Kultur og Fritid besøger London den 5. til 8. december.

I dag drager Udvalg for Kultur og Fritid på studietur til London. Her vil udvalget samle inspiration til den kommende kultur- og fritidspolitik.

Udvalget skal blandt andet høre om talentudvikling, civilsamfundets samspil med det offentlige, nye idrætsformer og kulturtilbud i områder med stor kulturel forskellighed.

Og det er yderst relevant at lade sig inspirere af briternes måde at gøre tingene på, mener udvalgsformand Allan Emiliussen (V).

”Vi kan lære rigtigt meget af at se, hvordan man arbejde med kultur og fritid andre steder. Og briterne har blandt andet et rigtig godt eksempel på, hvordan kultur og idræt bliver en del af undervisningen i en folkeskole og på den måde skaber en tæt sammenhæng med lokalområdet”, siger han.

Udover Foxfield Primary School, der netop arbejder med idræt og lokalsamfund i skolen, skal udvalget besøge det olympiske stadion Here East, Youth Sports Trust Fond, Sports Marketing Network og Pavillion Sports & Café.

De besøg forventes blandt andet at kunne bidrage til udviklingen omkring StreetDome, Bispen, ungdomshuset, festugen og til samarbejdet mellem sport, idræt, skole og dagtilbud.

Studieturen koster ca. kr. 5000 per person. Hertil kommer udgifter til forplejning.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum