Erhvervsministeriet

Udvalg skal analysere ejerlejlighedsloven

Del

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen nedsætter udvalg som skal gøre ejerlejlighedsloven tidssvarende.

Ejerlejlighedsloven regulerer hvilke ejendomme, der kan opdeles i ejerlejligheder, og opstiller nogle grundlæggende regler for ejerforeninger. Men nu skal et nyt udvalg, nedsat af erhvervs- og vækstministeren, se nærmere på de gældende regler og komme med konkrete anbefalinger til en moderniseret ejerlejlighedslov.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen;

”Ejerlejlighedsloven regulerer en stor del af boligerne på markedet og har betydning for en stor del af den danske befolkning. Det er derfor vigtigt, at loven er sammenhængende og let af forstå, og at den er tilpasset den tid, vi lever i. Udvalget skal bl.a. kigge på muligheder og konsekvenser ved at andelsboligforeninger får adgang til at omdanne deres andelsboliger til ejerboliger.”

Ejerlejlighedsloven indeholder i dag et forbud mod omdannelse af andelsboligforeninger til ejerboliger.

Udvalget vil blive bredt sammensat af repræsentanter fra relevante myndigheder, interesseorganisationer og sagkyndige.

Udvalget skal aflevere sine anbefalinger, herunder et udkast til en moderniseret ejerlejlighedslov inden 1. oktober 2017.

Pressekontakt: Sara Ringgaard Price, srp@evm.dk, tlf: 91 39 94 07

 

 

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Brian Mikkelsen præsenterer FinTech-initiativer21.9.2017 13:35pressemeddelelse

Regeringen fik før sommerferien Folketingets tilslutning til, at Finanstilsynet allerede fra i år får øgede ressourcer til at styrke arbejdet med FinTech. Der igangsættes derfor nu fem initiativer i Finanstilsynet, der skal gøre det lettere for FinTech-iværksættere at komme i gang i Danmark og gøre det lettere at anvende ny teknologi på det finansielle område. De første initiativer skydes i gang allerede fra den 1. oktober 2017.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum