Guldborgsund Kommune

Udvalg ønsker at udvide svanemærket skole i Sundby

Del

Ny befolkningsprognose viser, at antallet af skolebørn i Sundby-området vil stige markant i fremtiden. Børn og Skoleudvalget i Guldborgsund Kommune lægger derfor op til, at den nye, svanemærkede skole i Sundby, der er i gang med at blive bygget, skal udvides fra to til tre spor. Byrådet tager endelig stilling til sagen i forbindelse med budgetlægning for 2023.

Her et dugfrisk billede af den nye, svanemærkede skole i Sundby, som er i fuld gang med at blive opført. Foto: Guldborgsund Kommune
Her et dugfrisk billede af den nye, svanemærkede skole i Sundby, som er i fuld gang med at blive opført. Foto: Guldborgsund Kommune

Mange børnefamilier bosætter sig for tiden i nærheden af den nye, svanemærkede skole i Sundby ved Guldborgsund, som er i fuld gang med at blive opført.

Der er samtidig stor interesse for at bygge nyt på Det Classenske Fideicommis parcelhusgrunde tæt ved skolen. Desuden er mange børnefamilier fra hovedstadsområdet flyttet sydpå for at få mere luft omkring sig og få mere bolig for pengene.

Netop på grund af den øgede bosætning i blandt andet Sundby-området ønskede det daværende Børn, Familie og Uddannelsesudvalg sidste år at få udarbejdet en ny og opdateret befolkningsprognose for Sundby-området, fordi befolkningsprognosen højest sandsynligt havde ændret sig, siden skolebyggeriet blev offentliggjort i september 2020.

Det nye Børn og Skoleudvalg er nu blevet præsenteret for den nye befolkningsprognose, og udvalget lægger på sit seneste møde op til, at den nye, svanemærkede skole i Sundby skal udvides fra to til tre spor.

Ifølge den nye befolkningsprognose, som Guldborgsund Kommunes tekniske afdeling har lavet, skønnes det, at antallet af børn i alderen 6-16 år i Sundskolens skoledistrikt vil stige fra 659 i 2022 til cirka 749 i 2028. I 2033 vil antallet falde til 618, men det skal bemærkes, at prognoserne er behæftet med større usikkerhed, jo længere ud i fremtiden de rækker.

Jesper Blomberg, formand for Børn og Skoleudvalget i Guldborgsund Kommune, udtaler:

”Det er enormt glædeligt, at der er så stor interesse for at bosætte sig i Sundby-området, og der er ingen tvivl om, at vores nye, svanemærkede folkeskole har en stor andel i den øgede bosætning. Den nye befolkningsprognose viser en markant stigning i antallet af skolebørn i Sundby-området, når vi kigger ud i fremtiden. Fra politisk hold er vi simpelthen nødt til at forholde os til den prognose, for når vi bygger en bæredygtig skole i absolut topklasse, så er vi også nødt til at sikre os, at flest mulige af vores skolebørn får mulighed for at gå på den. Rigtigt mange af de børnefamilier, der er flyttet eller flytter til Sundby-området gør det, fordi de ønsker, at deres børn skal gå på vores nye, svanemærkede skole – og det samme gælder for mange af de børnefamilier, der i forvejen har boet i skoledistriktet i længere tid,” siger Jesper Blomberg.

Også ny daginstitution på vej

Byrådet har i et tidligere budgetforlig afsat cirka 30 millioner kroner til en ny daginstitution i Sundby.

Den nyeste befolkningsprognose viser, at man også forventer en stigning for børn i alderen 0-5 år svarende til den på skoleområdet.

Forvaltningen arbejder med flere mulige scenarier for at øge kapaciteten på dagtilbudsområdet, der både indeholder forslag om renovering eller nybyggeri på samme grund som den nye skole.

Børn og Skoleudvalget vil drøfte og fremsende ønsker til kommende anlæg inden sommerferien, og såfremt der er politisk opbakning til at øge kapaciteten på Sundskolen og på dagtilbudsområdet, bliver det en del af efterårets budgetproces.

Administrationen skønner på nuværende tidspunkt, at det koster cirka 50 millioner kroner at udvide Sundskolen fra to til tre spor og cirka 35 millioner kroner at udvide kapaciteten på dagtilbudsområdet.

Den nye skole i Sundby bliver Danmarks første permanente svanemærkede folkeskole, og Guldborgsund Kommune skriver dermed historie inden for bæredygtigt skolebyggeri.

Kontakter

Billeder

Her et dugfrisk billede af den nye, svanemærkede skole i Sundby, som er i fuld gang med at blive opført. Foto: Guldborgsund Kommune
Her et dugfrisk billede af den nye, svanemærkede skole i Sundby, som er i fuld gang med at blive opført. Foto: Guldborgsund Kommune
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum