Esbjerg Kommune

Udvalg drøfter ny plan for plejeboliger

Del

En ny sektorplan for plejeboliger og øvrige boliger for seniorer i Esbjerg Kommune 2020-2030 er på dagsordenen, når Sundhed & Omsorgsvalget mandag den 16. november mødes. Planen rummer blandt andet mulighed for, at plejehjemmet Strandby kan blive lukket, når det nye plejehjem Sirius Seniorbo i slutningen af 2021 står klar. Inden planen eventuelt bliver til virkelighed, skal den først behandles i Sundhed & Omsorgsvalget og i byrådet, ligesom planen skal sendes i høring hos Ældrerådet, Ældre Sagen og Handicaprådet.

Antallet af borgere over 80 år i Esbjerg Kommune forventes at stige med 48 procent over de kommende ti år. Det viser en prognose for udviklingen i befolkningen i kommunen for 2020-2030. Derfor er der nu brug for at se på, hvordan kommunen bedst sikrer boliger og ikke mindst plejeboliger til denne gruppe af seniorer.

Når det nye, moderne plejehjem Sirius Seniorbo i Esbjerg med 104 plejeboliger efter planen står klar til brug i slutningen af 2021, skal der samtidig lukkes en række mindre plejehjem. Det besluttede byrådet, da man vedtog budgettet for 2016-19. To plejehjem er allerede lukket, nemlig de tidligere Riberhus og Kollektivhuset. Der blev samtidig udpeget flere andre plejehjem, som efter planen skulle lukke, når Sirius Seniorbo står klar.

Udviklingen siden 2016 betyder imidlertid, at der nu lægges op til en ny drøftelse af, hvilke plejehjem der skal lukkes. Nogle tidligere udpegede plejehjem foreslås at fortsætte, mens andre foreslås lukket.

Tidssvarende boliger

I det forslag til sektorplan, som Sundhed & Omsorgsudvalget på mandag skal behandle, lægges der op til, at det er plejehjemmet Strandgården, plejeboligerne på Højvangshaven 2 og 4 og plejehjemmet Strandby, der skal lukkes, når Sirius Seniorbo i 2021 tages i brug. Lukningen af Strandgården og Højvangshaven 2 og 4 var allerede en del af den oprindelige plan fra 2016, så det nye er, at plejehjemmet Strandby med 68 plejeboliger nu foreslås lukket.

- Det er vigtigt, at vi kan tilbyde gode, tidssvarende plejeboliger til kommunens seniorer. Boligerne på Strandby er små, og bygningen er nedslidt. Modsat andre plejehjem har Strandby aldrig været ombygget, og bygningen har en udformning, som gør, at den er svær at bygge om. Derfor indgår en mulig lukning af dette plejehjem i den plan, som vi i Sundhed & Omsorgsudvalget nu skal drøfte, siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Olfert Krog.

Sundhed & Omsorgsudvalget er bekendt med, at der er en udfordring med antallet af plejeboliger i det indre Esbjerg, og der arbejdes med at finde løsninger.

Inden planen eventuelt bliver til virkelighed, skal den også først behandles i byrådet og i høring hos Ældrerådet, Ældre Sagen og Handicaprådet.

Dialog med beboere og pårørende

- Vi har valgt at informere offentligt om processen allerede nu, fordi de beslutninger, der måtte blive truffet, potentielt kan berøre en række beboere på vores plejehjem. Når sagen har været politisk behandlet, og sektorplanen har været i høring, vil vi gå i dialog med de enkelte beboere og deres pårørende på de plejehjem, der skal lukke, så vi kan skabe mest mulig tryghed om beboernes boligsituation, siger direktør for Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune, Arne Nikolajsen.

Tryghed, trivsel og livskvalitet er generelt i fokus i forslaget til den nye sektorplan. Her lægges der blandt andet op til, at to nye områder i Sønderris og Bramming skal rumme både plejehjem, seniorboliger og sundhedstilbud, på samme måde som det er tilfældet i det kommende projekt Krebsestien i Gjesing, hvor plejehjemmet Sirius Seniorbo indgår.

Kontakter

Olfert Krog, formand for Sundhed & Omsorgsudvalget i Esbjerg Kommune, tlf. 29 88 01 45

Arne Nikolajsen, direktør, Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune,
tlf. 23 47 71 28

Vedhæftede filer

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum