Furesø Kommune

Udvalg diskuterer ambitioner for institutioners ombygning

Del

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling diskuterer Solvangskolens FFO og dagtilbuddet Kildehusets ombygning blandt andet hvor energieffektive, bygningerne skal blive.

Byrådet besluttede den 27. juni i 2018, at Solvangskolens FFO skal ombygges, og at dagtilbuddet Kildehuset skal flyttes til Bifrosts bygninger, og at de skal ombygges.

Onsdag den 2. oktober 2019 drøftede Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling, hvordan ombygningen skal ske især i lyset af en ny brandstrategi på de to bygningers ombygningsprojekter, som stiller større krav til blandt andet ventilation og el i bygningerne, så de skal udskiftes.

I det lys har forvaltningen indstillet to scenarier, der både lever op til brugernes ønsker, og som opfylder de nye brandsikkerhedskrav.

Som en del af ombygningen indstiller forvaltningen også, at de to institutioner energirenoveres, så bygningerne bliver CO2-neutrale og selvforsynende med energi. Facader kan isoleres, vinduer udskiftes, så de holder mere varme inde og mere kulde ude. De tekniske anlæg som ventilationsanlæg, elinstallationer, varmeanlæg, brandalarmeringsanlæg m.m. opdateres og klimaneutrale energiformer som solceller, solfangere og jordvarme kan give varme i radiatorer og el i stikkontakten.

Energirenoveringen vil udover en klimagevinst forlænge bygningernes levetid og minimere udgifterne til vedligehold i flere år og give en årlig besparelse på el, varme og driftsudgifter på anslået 250.000-350.000 kr. Udgifterne til den foreslåede energirenovering vil udgøre mellem anslået 5-10 mio.kr., som kan lånefinansieres.

”Der skal ikke herske tvivl om, at byrådet har besluttet at flytte dagtilbuddet Kildehuset til ombyggede lokaler, og at Solvangskolens FFO skal bygges om. Nu handler drøftelserne om vores ambitioner for byggeriet, og hvordan ombygningen skal ske, så den både lever op til brugernes ønsker, overholder brandregulativer og samtidig bliver så energimæssigt og klimamæssigt optimalt som muligt. Jeg håber, vi får valgt det bedste scenarie, når alle har fået svar på deres spørgsmål,” siger Lene Munch-Petersen, formand for Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling.

Udvalget ønskede på mødet den 2. oktober også at få præsenteret en løsning, hvor budgettet m.m. holdes indenfor det oprindelige budget samt at få belyst budget til renovering m.m. i de eksisterende rammer. Udvalgets behandling genoptages derfor den 21. oktober på et nyt møde for Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling. Herefter skal indstillingen i Økonomiudvalget og i Byrådet.Udvalgets behandling genoptages derfor den 21. oktober på et nyt møde for Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling. Herefter skal indstillingen i Økonomiudvalget og i Byrådet.

Kontakter

Lene Munch-Petersen, formand for Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling, tlf. 7216 5660.

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum