Esbjerg Kommune

Udvalg anbefaler en ny tilgang i dialogen om en fredning af Marbæk

Del
På dagens møde i Klima & Miljøudvalget har medlemmerne af udvalget taget stilling til, hvordan Esbjerg Kommune kan agere i forhold til den fredningssag, som Danmarks Naturfredningsforening på egen hånd har rejst i slutningen af december.

Esbjerg Kommune og Danmarks Naturfredningsforening har tidligere været i dialog omkring et samarbejde om en fredning af Marbæk, men Danmarks Naturfredningsforening ønskede at gå videre med en fredningssag uden kommunal involvering.

Esbjerg Kommune ejer størstedelen af det område, som fredningsforslaget omfatter, og der er mange interessenter i området herunder Forsvaret, som også gerne vil involveres i evt. planer for området. Netop afdækningen af Forsvarets behov og vægtningen af disse ser udvalget ikke som en sag for Esbjerg Kommune, men derimod en oplagt opgave for Fredningsnævnet, samtidig med at nævnet også skal vurdere de klimamæssige konsekvenser af at nedlægge skovdriften i fredningsforslaget.

”Vi har haft nogle gode diskussioner i udvalget, som har gjort, at vi i fællesskab har fundet frem til et konstruktivt forslag. Et forslag som muliggør en fredning, der dog hviler på en anden balance mellem forandring og bevaring end det, vi umiddelbart ser i fredningsforslaget fra Danmarks Naturfredningsforening. Den linje er der bred opbakning i udvalget”, fortæller Jørgen Ahlquist, formand for Klima & Miljøudvalget.

Efter mødet står det klart, at udvalget vil arbejde for, at Esbjerg Kommune skal gå ind i en forhandling af forslaget med henblik på at skabe en anden balance mellem forandring/bevaring. Det er vigtigt for udvalget, at der tages afsæt i den allerede vedtagne Marbæk Plan, hvorefter der arbejdes hen mod naturnær skovdrift, men med mulighed for plantagedrift for dele af arealet, og en prioritering af at skabe korridorer mellem naturområder for at understøtte biodiversitet. Derudover kan det i en evt. fredning overvejes at udvide med evt. potentialer for biodiversitet, som ikke har væsentlige driftsmæssige konsekvenser for plantagen.

Kontakter

Formand for Klima & Miljø, Jørgen Ahlquist, 27 24 52 82 eller jahl@esbjerg.dk.

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye