Frederiksbergmuseerne

Udstillingsåret 2023 i Møstings /

Del
I Møstings er et mangfoldigt udstillingsår skudt i gang med billedkunstner Ellen Hyllemoses soloudstilling Landskab set fra siden. Derudover byder året på fire væsentlige udstillinger med alsidige arrangements- og formidlingsprogrammer tilknyttet. Møstings er en lille kunsthal på Frederiksberg, hvor profilen er dansk samtidskunst. Her kan kunstnere, der enten har en kunstnerisk uddannelse eller dokumenteret professionel erfaring med kunstnerisk arbejde, ansøge om at udstille til det årlige Open Call. Der er altid fri entré til udstillingerne i Møstings.
Filip Vest, Resort, 2022
Filip Vest, Resort, 2022

Program /

Ellen Hyllemose: Landskab set fra siden
7. januar – 19. marts 2023
På årets første udstilling i Møstings udforsker billedkunstneren Ellen Hyllemose vores forhold til landskabet gennem flere stedsspecifikke, abstrakte installationer. Afsættet for udstillingen er kunstnerens vedvarende undersøgelse af de landskaber, der omgiver os.

Filip Vest: Resort
1. april – 11. juni 2023
Resort er en scenografisk udstilling om identitet, isolation, klimakrise og kærlighed.
Her møder publikum en flok feriegæster på et surreelt resort, de ikke kan forlade, og hvor en naturkatastrofe synes nært forestående. Små sten begynder at dukke op i buffeten, fordybninger i madrasserne minder om vulkankratre, og en mærkelig lugt af røg blander sig med spaens aromaterapi. Imens forsøger gæsterne apatisk at slå tiden ihjel, enten ved at snakke med sig selv, forbi hinanden eller til ingen…

Gennem en immersiv installation samt flere performances udfolder Filip Vest en sanselig fortælling om den tid, vi befinder os i lige nu, hvor handlingslammelse ofte er fremtrædende i vores møde med kriser og katastrofer.  
Fernisering: fredag d. 31. marts

Birk Bjørlo: I Am Lost to this World
23. Juni – 3. september 2023
På udstillingen viser Birk Bjørlo en lang serie tegninger, der kredser om den egocentriske og narcissistiske tudsekarakter fra Vinden i Piletræerne. Fabeldyret Tudsen fungerer på mange måder som et alterego for Bjørlo.

Tudsen, der lider af angst i en urolig tid, vil være omgivet af genkendelige detaljer fra 1. salen i Møstings. Derudover vil man kunne opleve skulpturer af tudsen indtage både udstillingsrum og søens vandspejl udenfor. Endelig vil to store objektmalerier bryde rummenes inddeling og frembringe mentale landskaber.
Fernisering: torsdag d. 22. juni

Nikoline Liv Andersen: UTOPIA
16. september – 26. november 2023
På udstillingen UTOPIA blander billedkunstner og designer Nikoline Liv Andersen klassiske håndarbejdsteknikker såsom tufting, broderi, strik, hækling og vævning med ord og lyd. Tematisk kredser udstillingen om de store eksistentielle spørgsmål, om det at være menneske og om vores relation til naturen. De tekstile værker iscenesættes i de herskabelige rammer med et fokus på håndværket og detaljernes betydning, hvor publikum suges ind i en helt anden verden, milelangt fra storbyens fart.
Fernisering: fredag d. 15. september

ÅRGANG 2023
2.-18. december 2023
I samarbejde med Kunst På Arbejde vil Frederiksbergmuseerne igen i år vise
samtidskunst skabt af en helt ny generation af billedkunstnere.
Udstillingens kunstnere findes via et Open Call, hvor alle afgangseleverne fra de tre danske kunstakademier i 2023 kan ansøge. Udstillingens værker erhverves af Kunst På Arbejde og kommer efterfølgende i cirkulation på danske arbejdspladser.
Fernisering: fredag den 1. december

Kontakt
For yderligere oplysninger og pressefotos kontakt venligst udstillingsinspektør
Sille Brethvad på sbr@frederiksbergmuseerne.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Filip Vest, Resort, 2022
Filip Vest, Resort, 2022
Download

Information om Frederiksbergmuseerne

Frederiksbergmuseerne
Frederiksbergmuseerne
c/o Møstings Hus, Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg

+45 69 13 80 90https://frederiksbergmuseerne.dk/

Møstings er en del af Frederiksbergmuseerne

Møstings
Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg

Åbningstider
Tirs-fre kl. 11-18
Lør-søn kl. 11-17

Følg pressemeddelelser fra Frederiksbergmuseerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederiksbergmuseerne

ÅRGANG 2022 - UDSTILLING I MØSTINGS /14.11.2022 12:01:51 CET | Pressemeddelelse

Kunst På Arbejde og Frederiksbergmuseerne præsenterer ÅRGANG 2022. Udstillingen ÅRGANG 2022 i Møstings er en enestående mulighed for at se samtidskunst af en helt ny generation af kunstnere, der alle tog afgang fra et af de tre danske kunstakademier i sommer. Fælles for dem alle er, at de giver et facetteret øjebliksbillede af den tid, vi lever i. Kunstnerne tager livtag med store samfundsmæssige udfordringer og helt nære tematikker– fra bæredygtighed, forbrug og teknologi, over kønsidentitet, relationer og erindring, til det uperfekte, drømme og intimitet.

REKORDÅR I CISTERNERNE /4.11.2022 09:56:56 CET | Pressemeddelelse

Siden foråret 2022 har den japanskfødte kunstner Chiharu Shiotas forunderlige og drømmelignende totalinstallation Multiple Realities begejstret både nationale og internationale anmeldere og besøgende i Cisternernes omsluttende mørke. Udstillingsåret startede med en flot anmeldelse i Wallpaper Magazine, og siden er det regnet ned med smukke ord og anmeldelser over den populære udstilling. Efter knap 8 måneder har besøgstallet passeret 85.000, og med en måned tilbage forventes udstillingen at markere sig blandt Cisternernes mest besøgte til dato.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum