Frederiksbergmuseerne

Udstillingsåbning / Iselin Toubro og Rosalinde Mynster: Stykkerne står

Del

Med udstillingen Stykkerne står lader Iselin Toubro og Rosalinde Mynster teater, performance og billedkunst smelte sammen i en dragende filmisk installation, hvor publikum ledes fra scene til scene i et struktureret narrativt forløb.

Udstillingens afsæt er den ændrede betydning som hjemmet har fået de seneste år.
Med udgangspunkt i tidstypiske trends undersøges og udstilles de idealer og objekter, som knytter sig til en bæredygtig livsstil og kvindelivet, både historisk set og nu.
  

Med Stykkerne står kredser Iselin Toubro og Rosalinde Mynster om betydningen af denne fornyede forankring til det nære og hjemlige. Hvor økologisk moderskab, strik, syning, produktion af egen surdej og etablering af højbede alt sammen er med til at definere nutidens kvinde som moderne, miljøbevidst og fremadskuende.  
 
I denne bevægelse ligger der dog samtidig et pres og et paradoks.
Den nye opgavemængde kræver tid og vedligehold og bevirker måske, at den moderne kvinde bindes langt mere til hjemmet. 

Den overordnede rammefortælling i Stykkerne står er historien om tre søstre, der arver en tidligere sommerresidens, hvor de mødes for at opgøre arven.  
 
Her bliver de ellers frigjorte og karriereorienterede kvinder hurtigt opslugt af de forskellige genstande, de pakker ud. Genstande der alle knytter sig til en mere enkel og nærværende livsstil.  
 
Efterhånden forvandler tingene sig, og følelsen af tid forsvinder i en æstetisk vekslen mellem fortid og nutid, som både fremstår sanselig og angstprovokerende. 

25. juni – 4. september 2022 

  
OM KUNSTNERNE  
Iselin Toubro og Rosalinde Mynster har samarbejdet omkring flere tværæstetiske projekter, hvor de blander kompetencer og erfaringer fra henholdsvis skuespil og billedkunst.  

Rosalinde Mynster arbejder både som skuespiller og manuskriptforfatter til teater og filmproduktioner. Hun har senest udgivet biografien ”Min fars stemme”.

Iselin Toubro er uddannet billedkunstner og arbejder med en narrativ filmisk praksis, der indeholder elementer af skulptur og installation.
 
 
Sammen eksperimenterer Toubro og Mynster med at lave film i teaterform, ud fra et ønske om at udfordre forventningen om filmisk naturalisme samtidig med, at de holder fast i et klassisk fortælleforløb. De undersøger og bearbejder tendenser i Skandinavien præget af korrekthed, ritualer og formalisme i et sprog, der både afspejler humoren og absurditeten.  

 
Udstillingen er støttet af Arbejdernes Landsbank og Statens Kunstfond.  

 
Arrangementer i udstillingsperioden  
 
Fredag d. 24. juni kl. 17 -19   
Fernisering  

Alle er velkomne  

Lørdag d. 3. september. Kl. 15 – 16.15  
Golden Days Festival: Det kønnede blik   

Hvad der skal til for at ændre eller udvide det konventionelle, kønnede blik i kunsten?

Med afsæt i den aktuelle udstilling i Møstings, skabt af Iselin Toubro og Rosalinde Mynster, diskuterer vi kvinderoller og den kønnede balance mellem et karriereorienteret, udfarende liv og den konformitet, som hjemmet tilbyder – samt hvorfor dette overhovedet er et paradoks.

I panelet sidder kunstner og skuespiller Rosalinde Mynster, instruktør på den omdiskuterede dokumentarserie ‘Oprør på Akademiet’ Anna Martensen, kunstner 
Iselin Toubro samt Signe Havsteen, der er museumsinspektør på den Hirschsprungske Samling. 50 kr. billetto.dk   

Kontakter

For yderligere information og pressefotos kontakt udstillingsinspektør,
Pernille Rom Bruun på mail prb@frederiksbergmuseerne.dk eller tlf.: 29740456  

Billeder

Information om Frederiksbergmuseerne

Frederiksbergmuseerne
Frederiksbergmuseerne
c/o Møstings Hus, Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg

+45 69 13 80 90https://frederiksbergmuseerne.dk/

Møstings, Andebakkesti 5, 2000 Frederiksberg  

Fri entré  

Åbningstider:

Tirsdag – fredag kl. 11-18.
Lørdag-søndag kl. 11-17.
  

Følg pressemeddelelser fra Frederiksbergmuseerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederiksbergmuseerne

I STORM P.S FODSPOR & FORLYSTELSERNES FREDERIKSBERG23.6.2022 12:24:35 CEST | Pressemeddelelse

- Frederiksbergmuseerne lancerer nu de første to audioguidede lydvandringer i en række. Tag med skuespiller og komiker Nikolaj Stokholm på en lydvandring i Storm P.s fodspor og hør fortællingen om dengang Storm P. fik skæld-ud af direktøren i ZOO for at kravle ind til pingvinerne. Eller kom med bag kulisserne på det tidligere ABC Teater, hvor man i datiden risikerede at blive løbet ned af skuespilleren Dirch Passer, når han medvirkede i hele to forskellige forestillinger på samme tid.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum