Lolland Kommune

Udstillingen ”Stedet tæller” kommer til Maribo

Del

Realdanias vandreudstilling ”Stedet tæller” kommer til Maribo, og borgere og presse er inviteret med til åbningen den 4. april kl. 17.00 ved pladsen foran domkirken.

Det kommende formidlingsrum ved Maribo Domkirke
Det kommende formidlingsrum ved Maribo Domkirke

”Stedet tæller” består af 14 skilte med billeder og tekst, der fortæller om de 20 projekter, som Realdania har støttet rundt om i landet for at sætte fokus på yderområdernes kvaliteter. Det gælder også projektet ved Maribo Domkirke og Søbred, som er på vej. Ved åbningen af udstillingen vil Lolland Musikskole underholde, og Lolland Kommune og Museum Lolland-Falster vil fortælle om udstillingen og om projektet i Maribo. I Maribo skal det gamle ishus ved domkirken omdannes til et formidlingsrum, hvor tekster og tegninger skal fortælle om Naturpark Maribosøerne, klosterruinen og domkirken. Stierne får ny belægning, og så erstattes de nedbrudte betonkanter langs søbredden af en ny træbrygge.

Formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget Henrik Høegh fortæller, at det er et arbejde, som forventes at starte i uge 30, og som vil stå færdig i starten af 2018.

”Kort sagt er målet at udvikle en helt ny attraktion og give bedre betingelser for at bevæge sig fra byen og ud i naturen og omvendt”, siger Henrik Høegh og uddyber:

”Med formidlingshuset skal vi fortælle historien om Maribos meget fine kulturmiljø, som er en perle på Lolland. Det er stedet i Maribo, hvor by, kultur og natur møder hinanden, og et sted som besøges af rigtig mange mennesker. Som en del af projektet forbedrer vi derfor også tilgængeligheden og åbner byen op mod søen og området ved domkirken. Bl.a. skal de nuværende buskadser ryddes. Den eksisterende belægning omkring domkirken ned mod søen hæves og udvides, og der etableres grusstier ned mod søen”, siger Henrik Høegh.

Projektet i Maribo har et samlet budget på 7 millioner kr. Heraf har Realdania støttet med 3,5 millioner, Lolland Kommune med 3 millioner og Museum Lolland-Falster med 0,5 millioner kr.

Udstillingen løber indtil 11. april.

Fakta om ”Stedet tæller”

Over hele landet er der gennem Realdanias kampagne ”Stedet Tæller” skabt projekter, som tager afsæt i yderområdernes mange kvaliteter og potentialer. De første 20 af 36 projekter har allerede sat gang i en positiv udvikling i lokalområderne – og blandt andet trukket flere besøgende og turister til. Projekterne kan nu opleves i en vandreudstilling, der kommer hele landet rundt.

Udstillingen er tænkt som en markør, der gør det muligt at sætte fokus på projekternes visioner og resultater og samtidig inspirere udefrakommende til, hvordan man kan styrke det gode liv og skabe udvikling i Danmarks yderområder.

Samtidig giver en publikation med reportager, interviews og masser af fotos mulighed for at dykke ned i de konkrete erfaringer fra kampagnen og hente inspiration til at tage på tur rundt i Danmark – eller selv sætte gang i projektidéer. Et gratis eksampler kan fås ved udstillingen eller downloades på www.stedet-taeller.dk.

Udstillingen ankommer til pladsen ved domkirken i Maribo den 3. april og står til den 11. april, hvorefter udstillingen skal videre til Assens.

Fakta om projektet i Maribo

Maribo er en historisk domkirkeby omringet af storslået natur og én af de få danske købstæder, der ligger indenlands uden direkte sejlforbindelse til farvande og havne. Side om side midt i byen ligger både domkirke, klosterruin og Maribosøerne.

Projektet er støttet af Realdania og bygger videre på det arbejde, som allerede er sket i regi af byrumsprogrammet i Maribo, der har til formål at puste nyt liv bykernen ved at knytte centrum tættere sammen med naturen udenom. Nye forbindelser etableres mellem by, domkirke og søer.

Formidlingsrummet

Det gamle ishus nedbrydes og omdannes til et formidlingsrum, hvor der med tekster og tegninger vil blive fortalt om naturparken, byen, klosterruinen og domkirken.

Nye belægninger med formidling

De nuværende buskadser ryddes for at opnå en bedre kontakt mellem områderne. Den eksisterende belægning omkring domkirken ned mod søen hæves og udvides, og der etableres grusstier ned mod den nye træbrygge.

For at vise hvor stort det gamle kloster oprindeligt var, lægges spor af de endnu ikke udgravede bygningers konturer ned i belægningen og ud i græsplænen.

Træbryggen

Langs søbredden fjernes de eksisterende nedbrudte betonkanter, og der udlægges en træbrygge på stolper fra turbåden Anemonens anløbsbro til Huns Å. Det er en konstruktion, der vil sikre, at man kan gå tørskoet hele året. Træbryggen udlægges i en bredde på 2,5 til 3 meter, og der opsættes bænke langs træbryggen. Træbryggen kommer til at fremstå med skridsikre bånd samt en mindre kant for at sikre tryg færdsel. De eksisterende bådebroer bibeholdes.

Terrænændringer

Tilgængelighed er indarbejdet i hele projektet. Den eksisterende belægning har et fald på 80 promille ned mod søen. Den nye belægning og de nye grusstier ned til træbryggen etableres med et fald på 50 promille. De nuværende bordursten udskiftes med komfortsten i en bredde på mindst 1,3 m.

Nøgleord

Kontakter

Eva Westerholt
Projektleder
54 67 64 09
evwe@lolland.dk

Henrik HøeghFormand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget

30 12 39 72

Billeder

Det kommende formidlingsrum ved Maribo Domkirke
Det kommende formidlingsrum ved Maribo Domkirke
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Flere pædagoger til daginstitutioner i Lolland Kommune13.9.2018 06:10pressemeddelelse

Socialstyrelsen har tildelt Lolland Kommune 16,9 millioner kr. til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner. Midlerne går til at ansætte flere pædagoger med henblik på at styrke børnenes trivsel og udvikling. Med de ekstra hænder bliver der flere og bedre muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper, og børnene vil opleve mere voksenkontakt og nærvær i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum