Haderslev Kommune

Udsatte skal hjælpes i egen bolig

Del

Haderslev Kommune indretter nu et støttecenter for hjemløse og udsatte borgere. Her vil borgerne kunne få hurtig og målrettet støtte, så de har mulighed for at fastholde egen bolig og ikke ende permanent på gaden.

Borgere, der er i nød og mangler et sted at bo, vil fremover kunne få hjælp på det støttecenter, som Haderslev Kommune vil indrette.

"Der er rigtig meget, der løser sig, hvis man har en dør, man kan lukke. Det er baggrunden for, at vi nu opretter et støttecenter med blandt andet to nødboliger", siger Holger Mikkelsen, formanden for Voksenudvalget.

Haderslev Kommune har tidligere været med i hjemløseprojektet Housing First - et projekt støttet af Socialstyrelsen. Projektet havde fokus på vigtigheden i at have en bolig, og det er blandt andet som en udløber af erfaringerne fra Housing First, at støttecentret oprettes.

"Vi fortsætter de gode takter og erfaringer fra Housing First, der viser, at kombinationen af støtte og en bolig, kan være med til at hjælpe flere ud af hjemløshed", siger leder af Handicap og Psykiatri Peter Chortsen Isak.

Støttecentret kan bruges i en periode, hvor borgeren har brug for at blive stabiliseret, og hvor tag over hovedet kan være med til at hjælpe borgeren i den rigtige retning.

Målgruppen er borgere, der ofte har flere problemer at slås med, som eksempelvis økonomi, kost eller er udsatte på anden måde. Derfor bliver en væsentlig del af tilbuddet også hurtig og målrettet støtte til de borgere, der har behov for hjælp til at fastholde deres egen bolig.

"Det er ikke nok at tilbyde en bolig. Vi tror, at det er nødvendigt samtidig at give individuel støtte, så borgerne kan tage styringen over eget liv", siger Peter Chortsen Isak.Kontaktinformation:

Holger Mikkelsen, formand for Voksenudvalget, telefon 40 22 52 93.

Peter Chortsen Isak, leder af Handicap og Psykiatri, telefon 74 34 30 01.

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum