Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Udsatte ledige bliver certificerede afsprittere

Del
Et nyt kursus gør udsatte ledige til eksperter i at gøre rent, så de kan komme i job, efter at coronavirussen har skabt et stort behov for ekstra rengøring i både private virksomheder og den offentlige sektor

Coronakrisen har betydet massevis af fyringer.

Men corona har også bragt nye jobmuligheder med sig, da der er snart ikke en plet i kongeriget Danmark, der ikke skal sprittes af med jævne mellemrum.

Derfor har Københavns Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning oprettet et nyt kursus, hvor ledige kan blive såkaldt ”certificeret kontaktfladeafspritter”.

Indtil videre har 16 personer gennemført kurset, og 12 af dem har allerede fået et job. Uddannelsen foregår over tre dage, hvor de ledige lærer om alt fra smittespredning og værnemidler til rengøring af fx tastatur, håndtag og køkkenmaskiner.

Kurset er indrettet særligt til udsatte borgere, der hidtil har haft lidt svært ved at knække koden for at komme ordentligt ind på arbejdsmarkedet.

”Det er klart, at vi ude i jobcentrene skal gribe de positive muligheder, der også opstår i kølvandet på corona. Vi står med en kæmpe udfordring med mange ledige, og vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at få dem tilbage på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt. Jeg håber, at virksomhederne kan se idéen med at ansætte en af de certificerede afsprittere, for vi kommer nok til at skulle spritte af i lang tid ud i fremtiden”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune.

”En øjenåbner”
Pernille Mary Kristensen er en af de personer, der har taget kurset og nu arbejder som afspritter i en kantine i en privat virksomhed.

”Kurset var rigtig spændende og en øjenåbner for mig. Hvor meget viden er der egentlig om rengøring? En hel del faktisk. Jeg er glad for arbejdet. Jeg er træt på en god måde, når jeg kommer hjem og det er rart,” siger Pernille Mary Kristensen.

Fakta

Der er tale om et tre dages kursus, hvor de ledige blandt andet opnår følgende kompetencer:

  • Viden om COVID-19, om smittefare og hvordan virus uskadeliggøres.
  • Viden om hvordan man beskytter sig selv og andre mod smitte.
  • Brug af værnemidler i rengøringsjob.
  • Brug af diverse rengøringsmidler, herunder PH-værdi, dosering, faresignaler og desinficeringsmidler.
  • Rengøring og desinficering af alle fælles kontaktpunkter på arbejdspladsen, fx dørhåndtag, knapper på automater, fælles faciliteter, tavler, borde og stole, kaffemaskine, køleskab og mikrobølgeovn, toiletter, Rengøring og desinficering af tastatur og mus ved computer.

Der er planer om at oprette to yderligere kursusforløb og derudover at afholde en jobmesse, hvor de certificerede kontaktfladeafsprittere har mulighed for at møde repræsentanter fra forskellige virksomheder.

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Pressekonsulent Lisa Ioannou, 30100057, L28W@kk.dk

Information om Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen



Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Offentliggørelse af whistleblowerordningens konklusionsrapport om forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen26.4.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Som led i varetagelsen af whistleblowerordningen har Borgerrådgiveren i Københavns Kommune modtaget og fulgt op på i alt syv indberetninger vedrørende forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Indberetningerne blev modtaget i perioden 26. januar til 25. februar 2022. De syv indberetninger angik forhold med relation til den daværende beskæftigelses- og integrationsborgmester. Citat fra Henrik Lund, administrerende direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune: ”Jeg er glad for, at vi nu har fået undersøgt de forhold, der tidligere har fundet sted i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Rapporten rejser kritik af blandt andet forskelsbehandling og et hårdt og dårligt arbejdsmiljø, som ikke har været sundt, og som ikke skulle have fundet sted. Det er vigtigt, at vi i forvaltningens nuværende ledelse kigger på, hvad vi i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen kan lære af det forløb, som whistleblowerordningens rapport afdækker, så

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye