Furesø Kommune

Udsatte børn i Nordsjælland mangler pleje- og aflastningsfamilier

Del

I Nordsjælland er der børn og unge, som i kortere eller længere tid har brug for at bo et andet sted end hjemme hos deres forældre. En hurtig indsats er afgørende for barnets trivsel og udvikling, men lige nu er der mangel på plejefamilier. 10 nordsjællandske kommuner har derfor slået sig sammen om et stort informationsmøde om dét at være pleje- eller aflastningsfamilie. Radiovært, sanger og plejefar Alex Nyborg Madsen er konferencier på dagen.

Arrangementet finder sted lørdag den 28. september 2019 kl 10-13 På Hillerød Rådhus, Trollesmindealle 27, 3400 Hillerød.

Allerød, Egedal, Frederikssund, Furesø, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød, Hørsholm og Rudersdal er gået sammen om at sætte ekstra fokus på manglen på pleje- og aflastningsfamilier.

"Sommetider rigtig det god mening, at vi kan anbringe børnene lokalt, så de kan beholde deres skoletilbud og venner her i Furesø. Det kan vi desværre ikke imødekomme på nuværende tidspunkt, og derfor håber vi, at mange vil deltage i informationsmødet i slutningen af september", siger Karen Nielsen, familieplejekonsulent i Furesø Kommune.

Der er brug for mange forskellige familietyper, og behovet kan være alt fra fuldtids-plejefamilier til familier, der har lyst til at være aflastningsfamilier for et barn i weekender og i ferier.

Går du selv med tanker om at gøre en forskel for et barn eller en ung, så er informationsmødet en oplagt mulighed for at blive klogere på, hvad det går ud på. Radiovært, sanger og fotograf Alex Nyborg Madsen er selv plejefar og deler på dagen ud af sine personlige erfaringer.

Brug for forskellige familietyper

Der er brug for mange forskellige familietyper, og behovet kan være alt fra fuldtids-plejefamilier til familier, der har lyst til at være aflastningsfamilier for et barn i weekender og i ferier.

”At blive plejefamilie er et valg om at åbne jeres hjem for et barn, der har brug for at vokse op i trygge og stabile rammer. De børn, vi skal have placeret, kommer med meget forskellige behov. Derfor har vi brug for forskellige typer af familier, da hver type af familie har noget særligt at bidrage med”, siger familieplejekonsulent i Allerød Kommune, Henrik Michael Carlsen, og tilføjer:

”Vi håber på at få kontakt fra en del familier og står klar til at besvare de spørgsmål, familierne måtte have”.

Tilmelding og information om stormødet

Du kan tilmelde dig dagen på: plejefamilie@halsnaes.dk senest torsdag den 26. september 2019.

https://www.facebook.com/events/375396476712472/?active_tab=about 

Kontakter

Spørgsmål til arrangementet:
Karen Nielsen, familieplejekonsulent, Center for Børn og Voksne, 7216 4437

Alex Nyborg Madsen kan kontaktes for spørgsmål til hans rolle som plejefar / plejefamilie på: 2854 5100, agm@dr.dk

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum