Københavns Kommune Socialforvaltningen

Udsatte børn i København mangler pleje- og aflastningsfamilier

Del

Lige nu mangler Københavns Kommune 78 pleje- og aflastningsfamilier, der har lyst til at give et barn ekstra omsorg og hjerterum.

Gør en forskel for et barn. Bliv pleje- eller aflastningsfamilie.
Gør en forskel for et barn. Bliv pleje- eller aflastningsfamilie.

Der er mangel på pleje- og aflastningsfamilier i København. Derfor sætter kommunen nu ind med en ekstra indsats, der skal få flere københavnske familier med hjerterum og overskud til at melde sig som pleje- eller aflastningsfamilie for et barn, der har brug for ekstra omsorg.

Budskabet er, at alle kan gøre en forskel – uanset civiltilstand, boligsituation eller erhverv. Det afgørende er, at man har overskud til at give omsorg og tryghed til et barn, der har brug for det.

”Der findes ingen fast formel for, hvordan en pleje- og aflastningsfamilie ser ud. Det eneste væsentlige er, at man har hjerterum og overskud til at være der for børnene – og at man virkelig vil det. Jeg håber, at flere københavnere vil overveje at åbne deres døre op for nogle af byens udsatte børn,” siger socialborgmester Mia Nyegaard.

Mangler især familier, der bor i eller tæt på København

Lige nu mangler Københavns Kommune 22 plejefamilier og 56 aflastningsfamilier, som primært bor i eller tæt på København.

”Vi søger især folk, som bor i hovedstadsområdet. Det gør vi, fordi vi ved, at det betyder meget for børnene, at de kan blive i deres nærområde, så de ikke skal bruge for meget tid på transport og stadig kan deltage i sociale arrangementer med deres venner,” siger Sten Kruse-Blinkenberg, der er chef for Center for Familiepleje i Københavns Kommune, og uddyber, at behovet for familieplejere er stigende:

”Mange af de nuværende plejeforældre går på pension i løbet af de kommende år, så der er et stigende behov for at finde yngre erstatninger for dem.”

Center for Familiepleje i Københavns Kommune mangler især pleje- og aflastningsfamilier, som kan håndtere børn med flere samtidige udfordringer, for eksempel søskendepar og børn med handicap eller diagnoser. 

Det giver så meget igen

Janne Billsteen Christensen hendes mand har været plejeforældre i over 20 år og har på nuværende tidspunkt to børn i pleje foruden deres tre biologiske børn. Plejebørn har i høj grad været med til at berige parrets liv – og de føler, at det har givet noget til deres familie at åbne dørene for nogle børn, som har haft brug for det.

”Som plejeforældre er du med til at gøre en forskel og sende nogle godt på vej. Det giver os rigtig meget at være noget for nogen. Børnene mangler kærlighed, omsorg og opdragelse, og det kan vi hjælpe med. Og samtidig kan jeg mærke, at det også har gjort noget godt for mine biologiske børn, som har fået stor tolerance over for andre menneskers udfordringer,” fortæller Janne Billsteen Christensen. 

Fakta om plejefamilier og aflastningsfamilier 

  • Hvert år får omkring 100 københavnske børn et nyt hjem hos en plejefamilie og hertil kommer ekstra hjælp i form af aflastningsfamilier. Det kan være børn i alle aldre og med forskellige sociale problemer eller handicaps, som har brug for at komme i familiepleje.
  • Lige nu mangler der i København 22 plejefamilier og 56 aflastningsfamilier, som kan være med til at give udsatte børn omsorg og tryghed.
  • Det er Socialtilsyn Hovedstaden, som godkender alle nye pleje- og aflastningsfamilier med bopæl i København og omegn.
  • Pleje- og aflastningsfamilier bliver altid støttet med viden og uddannelse fra Center for Familiepleje i Københavns Kommune.
  • Pleje- og aflastningsfamilier får dækket omkostninger og modtager et vederlag. Vederlag og vilkår afhænger af det enkelte barns behov og er fastsat i individuelle kontrakter mellem kommunen og den enkelte familiepleje.
  • Meld dig på www.blivplejefamilie.dk og www.blivaflastningsfamilie.dk 

Fakta om kampagnen:

  • Kampagnen lanceres den 19. november af Center for Familiepleje (CFF) i Københavns Kommune.
  • Kampagnens formål er at rekruttere nye, godkendte pleje- og aflastningsfamilie i København og omegn. En plejefamilie er en familie, som har et barn anbragt i døgnpleje, altså boende i hjemmet. En aflastningsfamilie er en familie, som passer et barn hver anden eller tredje weekend plus måske en hverdag i ugen og i ferier.
  • Kampagnen løber frem til uge 51.
  • Læs mere på: www.blivplejefamilie.dk og www.blivaflastningsfamilie.dk 

Nøgleord

Kontakter

Pressechef i Socialforvaltningen
Sten Kristensen
Tlf.: +45 26 37 02 78

Billeder

Gør en forskel for et barn. Bliv pleje- eller aflastningsfamilie.
Gør en forskel for et barn. Bliv pleje- eller aflastningsfamilie.
Download

Information om Københavns Kommune Socialforvaltningen

Københavns Kommune Socialforvaltningen
Københavns Kommune Socialforvaltningen
Bernstoffsgade 17
1592 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk/sof

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Radikal socialborgmester savner mere metro i ny plan om Lynetteholmen5.10.2018 11:30:54 CESTPressemeddelelse

- Det er godt, at regeringen nu endelig har blik for hovedstaden. Det er forkert, når regeringen hidtil har opbygget en modsætning mellem hovedstaden og resten af Danmark. En stærk hovedstad er godt for resten af landet, siger socialborgmester Mia Nyegaard (RV). - Det nye Lynetteholmen er et visionært projekt, der både skaber nye boliger og nye arbejdspladser. Samtidig er det vigtigt, at vi med projektet klimasikrer København og sikrer byen mod stormflod fra både nord og syd, siger hun. - Vi er stadig bekymrede for udsigten til en østlig omfartsvej, og så er det helt nødvendigt med en større udbygning af metroen, siger Mia Nyegaard.

Regeringen glemmer socialpsykiatrien i nyt udspil21.9.2018 13:41:45 CESTPressemeddelelse

Socialborgmester Mia Nyegaard (RV) er tilfreds med, at regeringen nu endelig kommer psykiatriudspil, men hun kritiserer, at regeringen glemmer socialpsykiatrien. - Jeg synes, der er flere gode takter i udspillet. Det gælder ikke mindst styrkelsen af retspsykiatrien og etableringen af nye højintensive pladser i den regionale psykiatri. Dem er der hårdt brug for oven på mange års fald i antallet af sengepladser, siger Mia Nyegaard. Hun er til gengæld utilfreds med, at regeringen ikke prioriterer socialpsykiatrien godt nok: - Jeg synes ikke, man kan se afspejlet i udspillet, hvem der faktisk løser langt størstedelen af opgaven i takt med, at antallet af sengepladser i den regionale psykiatri er faldet støt, og antallet af foranstaltningsdømte er steget markant. Et af vores største problemer er, at borgerne kommer ud fra de psykiatriske afdelinger, før de er klar til det. Det siger lægerne og sygeplejerskerne selv meget klart og utvetydigt. Det betyder, at vi hjælper flere og flere borgere

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum