Udenrigsministeriet

Udnævnelse af ny departementschef i Udenrigsministeriet

Del

Regeringen har tilsluttet sig, at udenrigsministeren kan indstille til HM Dronningen, at Lars Gert Lose udnævnes som ny departementschef i Udenrigsministeriet efter Ulrik Vestergaard Knudsen, der som tidligere annonceret tiltræder en stilling som vicegeneralsekretær i OECD i Paris.

I den anledning udtaler udenrigsminister Anders Samuelsen:

”Jeg er glad for beslutningen om at indstille Lars Gert Lose til stillingen som ny departementschef i Udenrigsministeriet.

Lars kommer med et solidt og fagligt velfunderet kendskab til Udenrigsministeriets mangeartede opgaver. Det er vigtigt en i tid, hvor Danmark skal navigere i stadigt vanskeligere udenrigs- og sikkerhedspolitiske vande.

Vi har brug for en stærk udenrigstjeneste for at håndtere de mangeartede udfordringer og for at varetage danske interesser internationalt i tæt samarbejde med den øvrige centraladministration. Jeg er sikker på, at Lars med sin baggrund og sine kvaliteter vil kunne videreføre og videreudvikle det eksisterende gode samarbejde.

Sammen med Udenrigsministeriets øvrige ministre ser jeg frem til samarbejdet med Lars og vil samtidig gerne takke Ulrik Vestergaard Knudsen for hans store indsats igennem de seneste godt fem år som departementschef i Udenrigsministeriet.”

Lars Gert Lose tiltræder stillingen per 1. januar 2019.Lars Gert Lose er aktuelt Danmarks ambassadør i Washington. Han har tidligere arbejdet som departementsråd i Statsministeriet og været politisk direktør og centerchef for Global Politik og Sikkerhed i Udenrigsministeriet. Lars Gert Lose har endvidere været chef for ministersekretariatet under to udenrigsministre. Lars Gert Lose blev ansat i Udenrigsministeriet i 1997 og har tidligere været udsendt til den danske ambassade i Paris.

For yderligere information kontakt:

Kontorchef Christian Grønbech-Jensen, tlf. 33 92 05 24 / mobil 61 97 90 97

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Eva Kjer Hansen sætter undersøgelse i gang9.11.2018 07:00pressemeddelelse

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen iværksætter nu en undersøgelse, der skal afdække hvordan en lang række fejl i administrationen og sager om svig i erhvervet på fiskeriområdet kunne opstå. ”Det er nødvendigt med en grundig opfølgning på den kritik der har været af administrationen af fiskeriområdet. Vi mangler fortsat at få svar på det helt centrale spørgsmål; hvordan kunne det her ske? Det skal vi nu have belyst i en ekstern undersøgelse” udtaler fiskeriminister Eva Kjer Hansen. Undersøgelsen skal analysere de bagvedliggende årsager til, at fiskeriforvaltningen igennem en årrække har været fejlbehæftet og mangelfuld. Undersøgelsen skal blandt andet se på • organisatoriske og strukturelle svagheder • ledelsesmæssige aspekter • manglende kontrol og tilsyn • manglende kompetencer Der er allerede igangsat to andre undersøgelser af tilskudsområdet. Dels en gennemgang af gamle tilskudssager for at undersøge om, der er yderligere administrative fejl og anledning til mistanke om flere sager om

Ulla Tørnæs deltager i Kinas største importmesse, China International Import Expo, som Statsministerens Særlige Repræsentant.5.11.2018 08:19pressemeddelelse

I Shanghai deltager minister for udviklingssamarbejde 5-6. november som Statsministerens Særlige Repræsentant i China International Import Expo(CIIE), hvor præsident Xi Jinping er vært. Her forventes over 100 lande, og 150.000 kinesiske og internationale indkøbere at deltage. Under CIIE vil ministeren bl.a. åbne den danske nationale pavillon, der har temaet ”Sustainability”.

Danmark og OSCE-partnere nedsætter ekspertmission for at undersøge alvorlige menneskerettighedskrænkelser i Rusland1.11.2018 18:21pressemeddelelse

Danmark og 15 andre medlemmer af Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) nedsætter i dag en uafhængig, international ekspertmission, som skal undersøge rapporter om alvorlige menneskerettighedskrænkelser mod bl.a. LGBTI-personer, journalister, advokater og menneskerettighedsforkæmpere i den russiske føderalrepublik, Tjetjenien.