Udenrigsministeriet

Udnævnelse af ny departementschef i Udenrigsministeriet

Del

Regeringen har tilsluttet sig, at udenrigsministeren kan indstille til HM Dronningen, at Lars Gert Lose udnævnes som ny departementschef i Udenrigsministeriet efter Ulrik Vestergaard Knudsen, der som tidligere annonceret tiltræder en stilling som vicegeneralsekretær i OECD i Paris.

I den anledning udtaler udenrigsminister Anders Samuelsen:

”Jeg er glad for beslutningen om at indstille Lars Gert Lose til stillingen som ny departementschef i Udenrigsministeriet.

Lars kommer med et solidt og fagligt velfunderet kendskab til Udenrigsministeriets mangeartede opgaver. Det er vigtigt en i tid, hvor Danmark skal navigere i stadigt vanskeligere udenrigs- og sikkerhedspolitiske vande.

Vi har brug for en stærk udenrigstjeneste for at håndtere de mangeartede udfordringer og for at varetage danske interesser internationalt i tæt samarbejde med den øvrige centraladministration. Jeg er sikker på, at Lars med sin baggrund og sine kvaliteter vil kunne videreføre og videreudvikle det eksisterende gode samarbejde.

Sammen med Udenrigsministeriets øvrige ministre ser jeg frem til samarbejdet med Lars og vil samtidig gerne takke Ulrik Vestergaard Knudsen for hans store indsats igennem de seneste godt fem år som departementschef i Udenrigsministeriet.”

Lars Gert Lose tiltræder stillingen per 1. januar 2019.Lars Gert Lose er aktuelt Danmarks ambassadør i Washington. Han har tidligere arbejdet som departementsråd i Statsministeriet og været politisk direktør og centerchef for Global Politik og Sikkerhed i Udenrigsministeriet. Lars Gert Lose har endvidere været chef for ministersekretariatet under to udenrigsministre. Lars Gert Lose blev ansat i Udenrigsministeriet i 1997 og har tidligere været udsendt til den danske ambassade i Paris.

For yderligere information kontakt:

Kontorchef Christian Grønbech-Jensen, tlf. 33 92 05 24 / mobil 61 97 90 97

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Presseinvitation: Presserejse i forbindelse med H.M. Dronningens og H.K.H. Kronprinsens statsbesøg i Argentina17.1.2019 15:48Presseinvitation

Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Kronprinsen besøger Argentina den 18.- 20. marts 2019. Argentina er en global partner for Danmark og et af Sydamerikas førende lande med et stort økonomisk potentiale. Medierepræsentanter, der ønsker at dække statsbesøget i Argentina, bedes senest den 24. januar 2019 tilmelde sig på vedhæftede tilmeldingsblanket.