Lolland Kommune

Udligning: Skuffende sammenbrud, men hellere ingen ny aftale end en dårligere aftale

Del

Dagens nyhed om, at forhandlingerne om en ændring af den kommunale udligning er brudt sammen, modtages med skuffelse i Lolland Kommune. Men hellere det nuværende system fremfor ændringer, der havde gjort ubalancerne på det kommunale danmarkskort endnu større, end de er i forvejen.

Borgmester Holger Schou Rasmussen siger:

”Dagens sammenbrud er en skuffelse. Det her var en af de vigtigste, hvis ikke dén vigtigste, beslutning for det kommunale Danmark siden kommunesammenlægningen i 2007.”

”Jeg har ikke mødt borgmestre eller talt med nogle på Christiansborg, som ikke mener, at det nuværende udligningssystem ikke er utidssvarende, uigennemsigtigt og ubalanceret. Hvad der er galt, er der selvfølgelig forskellige opfattelser af, men alle er enige om, at der var behov for et nyt system for at sikre, at vi på tværs af kommunegrænser kan sikre nogenlunde samme kernevelfærd for samme skatteprocent. Der er brug for et nyt, balanceret og gennemsigtigt udligningssystem, og derfor er dagens nyhed ærgerlig for os alle.”

Men ingen aftale for enhver pris, og på trods  skuffelsen over at det ikke lykkes i denne omgang, så er Holger Schou Rasmussen lettet over, at regering og Folketing ikke er nået frem til en aftale, der fremfor at rette de åbenlyse skævhederne i det nuværende system, gør skævhederne endnu større.

”Inden finansieringsudvalget kom med deres anbefalinger, og inden forhandlingerne begyndte havde mange næppe fantasi til at forestille sig, at et nyt system kunne stille landdistriktskommuner som Lolland værre, end vi er stillet i dag. Men det kunne det overraskende nok.”

”Det kan vi se af udvalgets anbefalinger, og af de forslag der har været på bordet under de sidste ugers forhandlinger. Set i det lys kører Lolland Kommune hellere videre med det nuværende udligningssystem fremfor et nyt, der graver grøfterne i Danmark større, end de er i forvejen. Det havde ingen parter været tjent med”, siger Holger Schou Rasmussen og fortsætter:

”Det er skuffende, at det ikke bliver til nogen ændring af det kommunale udligningssystem i denne omgang, men hellere ingen aftale fremfor at gøre et dårligt system dårligere”, slutter borgmesteren, som opfordrer til, at der nu nedsættes udligningskommission, som får til opgave at komme med forslag til et moderne udligningssystem, hvor pengene følger borgerne og borgernes forventede udgiftsbehov.

Nøgleord

Kontakter

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Hvem fortjener Arkitekturpris 2018?19.6.2018 06:05pressemeddelelse

For tredje gang uddeler Lolland Kommune i år priser til bygninger med særlige arkitektoniske kvaliteter og i år også til haveanlæg og grønne fællesområder. Har du et forslag til en vinder, skal du indsende det senest 19. august 2018. Det kan både være din egen ejendom, naboens eller en helt tredje. Priserne uddeles i slutningen af oktober, og vinderne får en gavecheck på 3000 kr. og en ”æresplade” til ophængning på byggeriet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum