Lolland Kommune

Udligning: Skuffende sammenbrud, men hellere ingen ny aftale end en dårligere aftale

Del

Dagens nyhed om, at forhandlingerne om en ændring af den kommunale udligning er brudt sammen, modtages med skuffelse i Lolland Kommune. Men hellere det nuværende system fremfor ændringer, der havde gjort ubalancerne på det kommunale danmarkskort endnu større, end de er i forvejen.

Borgmester Holger Schou Rasmussen siger:

”Dagens sammenbrud er en skuffelse. Det her var en af de vigtigste, hvis ikke dén vigtigste, beslutning for det kommunale Danmark siden kommunesammenlægningen i 2007.”

”Jeg har ikke mødt borgmestre eller talt med nogle på Christiansborg, som ikke mener, at det nuværende udligningssystem ikke er utidssvarende, uigennemsigtigt og ubalanceret. Hvad der er galt, er der selvfølgelig forskellige opfattelser af, men alle er enige om, at der var behov for et nyt system for at sikre, at vi på tværs af kommunegrænser kan sikre nogenlunde samme kernevelfærd for samme skatteprocent. Der er brug for et nyt, balanceret og gennemsigtigt udligningssystem, og derfor er dagens nyhed ærgerlig for os alle.”

Men ingen aftale for enhver pris, og på trods  skuffelsen over at det ikke lykkes i denne omgang, så er Holger Schou Rasmussen lettet over, at regering og Folketing ikke er nået frem til en aftale, der fremfor at rette de åbenlyse skævhederne i det nuværende system, gør skævhederne endnu større.

”Inden finansieringsudvalget kom med deres anbefalinger, og inden forhandlingerne begyndte havde mange næppe fantasi til at forestille sig, at et nyt system kunne stille landdistriktskommuner som Lolland værre, end vi er stillet i dag. Men det kunne det overraskende nok.”

”Det kan vi se af udvalgets anbefalinger, og af de forslag der har været på bordet under de sidste ugers forhandlinger. Set i det lys kører Lolland Kommune hellere videre med det nuværende udligningssystem fremfor et nyt, der graver grøfterne i Danmark større, end de er i forvejen. Det havde ingen parter været tjent med”, siger Holger Schou Rasmussen og fortsætter:

”Det er skuffende, at det ikke bliver til nogen ændring af det kommunale udligningssystem i denne omgang, men hellere ingen aftale fremfor at gøre et dårligt system dårligere”, slutter borgmesteren, som opfordrer til, at der nu nedsættes udligningskommission, som får til opgave at komme med forslag til et moderne udligningssystem, hvor pengene følger borgerne og borgernes forventede udgiftsbehov.

Nøgleord

Kontakter

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Nu får Hestehoved sit eget strandtorv3.6.2019 09:58:36 CESTPressemeddelelse

Det yndede udflugtsmål Hestehoved får nu et løft med blandt andet etableringen af et strandtorv. Strandtorvet skal ligge nord for Restaurant Fjorden, belægges med træ og omkranses af strandbeplantning, der skaber læ og trækker naturen tættere på. Torvet giver mulighed for at opholde sig på et torv med læ, sidde bekvemt og nyde solnedgangen med Nakskov Fjord og den ikoniske badebro i forgrunden. Projektet går i gang i forsommeren 2019 og er det første led i en større udvikling af Hestehoved.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum