Søfartsstyrelsen

Udlejning af fritidsbåde bliver lettere

Del

Nu bliver det lettere for private at udleje eller dele deres fritidsbåd. Sø-fartsstyrelsen har lavet et eftersyn af reglerne for fritidsbåde, så reglerne nu bliver mere enkle, hvis man ønsker at udleje eller dele sin fritidsbåd med andre.

Det gælder både for private og for udlejere.

Per Sønderstrup, kontorchef i Søfartsstyrelsen:
”Fremover gælder de samme regler for udstyr og indretning, uanset om fritidsbåden er lejet eller ejet. Desuden er det nu altid føreren af fritidsbå-den, der skal sørge for, at sikkerheden er i orden.”

De nye regler gælder for sejlads med fritidsbåde og stiller særlige sikkerhedskrav til fritidsbåde over 24 meter i længden. Den tidligere regulering forenkles herved uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Blandt andet fjernes særreguleringen for udlejningsfartøjer i forhold til hvilke farvandsområder (”fartsområder”) der sejles på.

Kontakt for yderligere:

Per Sønderstrup, kontorchef
Tlf. 72 19 61 69
Mail: PS@dma.dk

Nøgleord

Kontakter

Per Sønderstrup, kontorchef
72 19 61 69
PS@dma.dk

Billeder

Information om Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen
Søfartsstyrelsen
Fjordvænget 30
4220 Korsør

72 19 60 00https://www.soefartsstyrelsen.dk/

I Søfartsstyrelsen arbejder vi for at skabe sikkerhed til søs og vækst i de maritime erhverv i Danmark. For os går sikkerhed og vækst hånd i hånd, fordi væksten i Det Blå Danmark skal bygge på kvalitetsskibsfart.

Følg pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum