Mellemfolkeligt Samvirke

Udlændingeudspil: Dansk enegang løser intet

Del

Der er brug for internationale løsninger - ikke national enegang, mener Mellemfolkeligt Samvirke.


Socialdemokraterne har netop lanceret sit bud på en ny udlændingepolitik – men vi har brug for internationale løsninger. 


”Det er ikke kun Danmark der står overfor udfordringer omkring flygtninge, men rigtig mange lande i verden lige nu. Derfor har vi brug for internationale løsninger. Ikke national enegang. Og derfor er udspillet i mine øjne den helt forkerte vej at gå. I stedet bør vi fokusere på at sikre en fordeling af flygtningene internt i EU – også hvis det betyder sanktioner mod de østlande, der nægter at deltage. Vi løser intet ved at forsøge at udlicitere vores ansvar til lande i Nordafrika, der selv er ved at segne under deres egne problemer,” siger Tim Whyte, generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke.

I dag befinder langt, langt størstedelen af flygtningene sig allerede i nærområderne, og landene, der huser flygtningene, er meget hårdt belastet af millioner af flygtninge. Det taler ikke for ideen om at oprette modtagecentre i tredjelande – fx i Nordafrika.

”Verden har ikke ligefrem set eksempler til efterfølgelse ift. at udlicitere flygtningemodtagelsen. Australiens horrible løsning på Nauru må være et skrækscenarie. Samtidig ligger der også et meget bekymrende signal i at mene, at vi fra dansk side at forsøge at udlicitere vores ansvar til lande i Nordafrika, der selv er ved at segne under deres egne problemer,” siger Tim Whyte.

Grundlæggende kræver indsatsen ift. flygtninge, at vi tager fat et helt andet sted, nemlig at sikre en solid, bæredygtig udvikling i eksempelvis afrikanske lande.

”Jeg synes, at udspillet lægger op til en midlertidig brandslukning – ikke langsigtede løsninger – og det bekymrer mig lidt. Vi er nødt til at kigge på udfordringen med et internationalt og langsigtet blik, og ikke ønsketænkning om hvordan Danmark kan løse sine egne problemer alene,” siger Tim Whyte.

Kontakter

Kontakt generalsekretær Tim Whyte på tlf. 6130 9120

Information om Mellemfolkeligt Samvirke

Mellemfolkeligt Samvirke
Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12
2200 København N

7731 0000https://www.ms.dk/

Mellefolkeligt Samvirke

Kæmper for menneskers rettigheder verden over, så de kan være med til at opbygge demokratiske og bæredygtige samfund. Samtidig kæmper vi i Danmark og EU for politiske beslutninger, der tager højde for udviklingen i fattige dele af verden.