home a/s

Udflytning af Skat er bolig-guld for provinsbyer

Del

1.500 arbejdspladser i Skat flyttes fra hovedstaden til 26 byer – til gavn for boligmarkedet, vurderer Home. Blandt andet får Haderslev, Svendborg, Køge og Randers får over 500 nye statslige arbejdspladser

Skatteministeriet deler Skat i syv styrelser, og samtidig skal 1.500 arbejdspladser enten oprettes eller flyttes til Jylland, Fyn eller Sjælland uden for hovedstadsområdet. I alt skal 1.000 ekstra medarbejdere rekrutteres.

De nye styrelser kommer nemlig til at få hovedsæder i København, Aarhus, Aalborg, Middelfart, Roskilde og Herning. Det har Skatteministeriet offentliggjort på sin hjemmeside.

”Statslig udflytning af denne type arbejdspladser er guld for boligmarkedet i de byer, det drypper på. Vi så det i den seneste udflytningsrunde. Nogle af de provinskommuner, hvor boligmarkedet går bedst pt er faktisk de kommuner, der fik tildelt statslige arbejdspladser, som ofte trækker følgejobs med sig,” siger relationschef Mads Ellegaard fra Home og fremhæver blandt andet Hjørring, Viborg, Aalborg og Sønderborg.

Viborg er fx nr. 2 på fremgang i handler i år og Aalborg nr. 3, oplyser Home.

Samtidig giver de nye jobs og rollen som by i det statslige apparat grobund for stolthed i lokalområdet, uddyber Home-chefen.

”Den lokale stolthed er vigtig for boligsalget. Vi har set i en ny opgørelse fra Voxmeter, at de kommuner, der de bedste ambassadører – dem der er mest stolte af deres kommune og anbefaler den til andre – ofte har et mere spirende boligmarked end andre,” slår Mads Ellegaard fra Home fast.

Derfor vurderer han også, at fire byer er særligt heldige i den nye organisering:
Regeringen opretter ca. 370 statslige arbejdspladser i Haderslev, Svendborg og Køge, hvor skattevæsenet i forvejen var placeret. Og man opretter en ny lokation i Randers med ca.150 arbejdspladser. Altså over 500 nye arbejdspladser i disse fire byer.

På grund af stort frafald i form af medarbejdere, der enten finder nyt arbejde eller går på pension, regner Skatteministeriet med, at man skal rekruttere 3.300 nye medarbejdere lokalt frem mod 2021.

Udflytningen betyder, at hovedstaden mister 500 arbejdspladser.

FAKTA: De nye styrelser får hovedsæde i følgende byer:

Udflytningen og den nye organisation betyder, at det danske skattevæsen fra 2021 vil være placeret i 26 byer rundt om i Danmark.

  • Gældsstyrelsen – Middelfart (med huse i Grenaa, Ringkøbing, Roskilde, Thisted og Tønder)
  • Vurderingsstyrelsen – Roskilde (med huse i Haderslev, Herning, Maribo og Aalborg)
  • Skattestyrelsen – København (Med huse i Fredensborg, Hjørring, Horsens, Næstved, Odense, Randers, Ringkøbing, Rønne, Skive, Struer, Svendborg og Aalborg)
  • Motorstyrelsen – Aalborg (med huse i Høje Taastrup, Odense og Aarhus)
  • Administrations- og Servicestyrelsen – Herning (med hus i Høje Taastrup)
  • Udviklings- og Forenklingsstyrelsen – København (med huse i Middelfart og Aalborg)

Den nye organisering af Skat kommer som en konsekvens af en række skandaler, der bl.a. tæller svindel med udbytteskat, fejlagtige ejendomsvurderinger og en gæld til det offentlige på 100 mia. kr., som Skat har måttet opgive at inddrive.

Kilde: Skatteministeriet

Nøgleord

Kontakter

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 25-30 mia. kroner.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 forretninger
• home har 166 home-forretninger fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home driver også en erhvervsmæglerkæde, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking 2. kvt. 2018
** medio 2018

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum