Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet inviterer til møde om Ruslands-politik

Del

Udenrigsministeriet inviterer i dag til møde og debat om Danmarks forhold til Rusland i lyset af krigen i Ukraine.

Ruslands invasion af Ukraine har rystet verden og rykket ved den europæiske sikkerhedsstruktur. Den nye situation sætter Danmark, vores allierede og partnere over for en række spørgsmål om, hvordan vi fremadrettet skal agere over for Rusland og engagere os i det østlige nærområde. De spørgsmål vil blive drøftet i dag onsdag den 30. marts i Eigtveds Pakhus, når Udenrigsministeriet i samarbejde med DIIS inviterer til arrangementet ”Rusland og krigen i Ukraine – hvad nu?”.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

”Putins brutale krig i Ukraine har skabt en ny virkelighed for vores sikkerhed. En virkelighed, hvor Rusland har vendt ryggen til de fundamentale principper og aftaler om europæisk sikkerhed. Det kræver en ny tilgang til Rusland både fra Danmark og hele Vestens side. Jeg ser frem til drøftelsen med landets dygtigste Ruslands-eksperter og Folketingets ordførere i dag. Vi bliver nødt til at tage bestik af den nye situation med vores allierede og partnere i EU og NATO”.

Arrangementet består af en faglig rundbordsdrøftelse, hvor udenrigsministeren sammen med en række Ruslands-eksperter og udenrigsordførere fra Folketingets partier vil drøfte implikationerne af Ruslands invasion af Ukraine for Danmarks politik over for Rusland nu og fremadrettet.

Der vil efterfølgende blive afholdt et åbent debatarrangement fra kl. 16.15-18.00. Her vil forskere fra bl.a. DIIS og Center for Militære Studier diskutere konsekvenserne af Ruslands invasion af Ukraine og tage imod spørgsmål fra publikum. Der er fuldt hus til det åbne arrangement med 120 deltagere.

For yderligere kontakt: pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Fælleserklæring om Talibans indskrænkelser af kvinder og pigers rettigheder i Afghanistan13.5.2022 11:58:26 CEST | Pressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtrykker i denne fælleserklæring bekymring for de mange nylige anslag mod kvinders rettigheder i Afghanistan og opfordrer Taliban-regimet til give kvinder og piger lige muligheder for at deltage i det afghanske samfund. Med til erklæringen er udenrigsministrene fra Australien, Canada, Danmark, Finland, Italien, Japan, Nederlandene, New Zealand, Norge. Spanien, Sverige, Storbritannien, Sydkorea, Tyskland og USA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum