Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet fraråder fortsat alle rejser til hele verden

Del
En række skærpede COVID-19-restriktioner har været gældende i Danmark frem til den 28. februar for at minimere smittespredningen. Med den fælles forståelse om de næste skridt for en gradvis og ansvarlig genåbning af Danmark forlænges de skærpede rejsevejledninger, som blev annonceret den 8. januar.

Alle rejser til hele verden frarådes fortsat og det vil være gældende frem til og med den 5. april. Forlængelsen sker som led i smittehåndteringen med coronavirus/COVID-19 i Danmark, hvor fortsat begrænsning af rejseaktivitet er et væsentligt element i indsatsen for at have kontrol med smittespredningen samtidig med, at mutationer af coronavirus forekommer i flere lande. I Europa truer de nye virusmutationer med at accelerere en i forvejen meget alvorlig smittesituation. Pt. har Slovakiet fx et af de højeste antal registrerede COVID-19 dødsfald per indbygger i verden og i Tjekkiet har man det højeste antal indlagte på noget tidspunkt siden epidemiens udbrud.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler: 

”Risikoen for spredning af mutationer kan sætte alt det vi har kæmpet for over styr. Smittesituationen rundt om i Europa og resten af verden er stadig meget alvorlig. Derfor er tiden ikke inde til at lempe på de stramme restriktioner på ind- og udrejse af Danmark. En påskeferie i udlandet er desværre ikke en mulighed. Vi må holde ud lidt endnu. Samfundssind må fortsat gå forud for rejselyst – det skylder vi de mange, som hver eneste dag gør en kæmpe indsats for at begrænse smitten og efterleve de restriktioner, som desværre fortsat er nødvendige. Samtidig er det klart, at med øget brug af test og udrulning af vacciner, både i Danmark og i udlandet, så skabes der gradvist et bedre grundlag for, at der kan åbnes forsigtigt for rejser igen, når denne forlængelse udløber.”

Forlængelsen af de skærpede rejsevejledninger betyder, at også erhvervsrejser, som ellers anses som nødvendige rejser, fortsat frarådes. Der gælder dog visse særlige ordninger. Eksempelvis rejser i forbindelse med levering af varer og tjenesteydelser ind og ud af landet. Se nærmere på www.coronasmitte.dk.

Ligeledes fortsættes suspenderingen af den ugentlige opdatering af Udenrigsministeriets rejsevejledninger baseret på modeller for henholdsvis EU/Schengenlande og tredjelande. Det gælder også frem til og med den 5. april.

De særlige rejserestriktioner over for Storbritannien ophæves. Storbritannien sidestilles således med alle andre lande i verden, undtagen Sydafrika, hvor der fortsat gælder stramme regler og anbefalinger for ind- og udrejse.

Rejseråd til danskere i udlandet: 

  • Danskere, der bor fast i udlandet, opfordres fortsat til at blive hvor de er og følge de lokale myndigheders anvisninger. 
  • Danskere i udlandet bør nøje følge de lokale restriktioner i det land, man befinder sig i.
  • Danskere i udlandet opfordres til at tilmelde sig Danskerlisten via danskerlisten.um.dk eller via app’en Rejseklar. Danskerlisten er den hurtigste måde for Udenrigsministeriet at sende information om rejserestriktioner til danskere i udlandet.
  • De danske grænser er fortsat ikke lukkede for danskere eller andre som bor i Danmark, der er på vej hjem fra et udlandsophold.

Flyveforbud til Danmark med passagerer uden en negativ COVID-19 test:

  • Transportministeriet har indført forbud mod flyvninger med passagerer, der ikke kan fremvise negativ COVID-19 test taget indenfor 24 timer inden passagerne går ombord på flyet.
  • Passagerer, der på en sammenhængende flyrejse flyver til Danmark via transit i en eller flere lufthavne, kan dog vælge at tage en test undervejs i en transitlufthavn. Du kan læse mere om, i hvilke transitlande dette er muligt her
  • Der er herudover lavet en undtagelse fra flyveforbuddet for personer, som har været smittet med COVID-19 inden for de seneste otte uger. En positiv test, som er minimum 14 dage og maksimalt 8 uger gammel, sidestilles således med en negativ test og giver adgang til at flyve.
  • Læs nærmere om reglerne på Transportministeriets hjemmeside og på www.coronasmitte.dk. 

Sundhedsanbefaling ved hjemkomst:

Rejsende kan læse mere om, hvordan de skal forholde sig, ved hjemkomst på coronasmitte.dk

Kontaktinformationer 

For yderligere presseinformation om rejsevejledningerne, kontakt Udenrigsministeriets pressevagt: pressevagten@um.dk

Hvad angår presseinformation om indrejserestriktioner henvises til Justitsministeriet.

For presseinformation om flyveforbuddet og testkravene knyttet hertil henvises til Transportministeriet. 

Borgere, som har behov for yderligere information om rejsevejledningerne, opfordres til at kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på bbb@um.dk eller (+45) 33 92 11 12.

Spørgsmål om anerkendelsesværdige formål for indrejse rettes til Politiets hotline: +45 7020 6044.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Udviklingspolitisk Råd besøger Etiopien og Kenya22.4.2024 13:13:51 CEST | Pressemeddelelse

Kenya og Etiopien spiller væsentlige stabiliserende roller i et konfliktfyldt Østafrika. Men begge lande står samtidig over for store humanitære og klimamæssige udfordringer, og er blandt de største værtslande for flygtninge i Afrika. Danmark samarbejder blandt andet med landene om grøn og bæredygtig udvikling, modstandsdygtighed mod klimaforandringer, demokrati, menneskerettigheder, fattigdomsbekæmpelse og håndtering af flygtningesituationen. Udviklingspolitisk Råd besøger landene for at få indsigt i implementeringen af dansk humanitær støtte og danske udviklingsprojekter inden for bl.a. myndighedssamarbejdet, landbrug, sociale sikkerhedsnet, energi og vand.

Nye værktøjer skal rejse milliarder til klima og udvikling18.4.2024 07:19:04 CEST | Pressemeddelelse

Verdens udviklingslande mangler enorme beløb til klimaindsatser, fattigdomsbekæmpelse og udvikling af deres samfund. For at skaffe penge nok skal der tages helt nye metoder i brug for at tiltrække mange flere og større investeringer. Danmark er blandt de første lande, der bidrager til to nye finansieringsværktøjer, som vil rejse milliarder til klima og udvikling til gavn for verdens fattige.

Danmark sender støtte til Etiopien til hjælp mod væbnet konflikt, tørke, oversvømmelser og risiko for hungersnød16.4.2024 15:39:21 CEST | Pressemeddelelse

Etiopien er voldsomt præget af væbnede interne konflikter og tørke og oversvømmelse forårsaget af blandt andet klimaforandringer. Landet står i dag med store problemer med fordrivelse, kritisk fødevaremangel og massive humanitære behov. 20 millioner mennesker har behov for nødhjælp. Derfor støtter Danmark nu Etiopien med 100 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye