Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet etablerer projektkontor i Rwanda

Del

Udenrigsministeriet vil åbne et projektkontor i Rwandas hovedstad, Kigali. Etableringen af et projektkontor betyder, at Danmark får mulighed for at udbygge udviklingssamarbejdet med Rwanda på områder, hvor der er stærke fælles interesser. Det vil blandt andet omfatte muligt nyt samarbejde inden for det grønne område, ligestilling og korruptionsbekæmpelse.

Danmark vil samtidig arbejde for at styrke samarbejdet med Rwanda om øget politisk dialog og styrket partnerskab med fokus på bl.a. klima, god regeringsførelse, samt samarbejde på asyl – og migrationsområdet i forlængelse af de to samarbejdsaftaler, som Rwanda og Danmark indgik i 2021. Projektkontoret vil åbne i løbet af anden halvdel af 2022 og bestå af to udsendte diplomater.

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen udtaler:

”Rwanda er et land, der arbejder aktivt for både at fremme sin socio-økonomiske udvikling og løfte Afrikas udfordringer, og som arbejder for at skabe bedre betingelser i Afrika, så uligheden mellem de mennesker, der bor i Afrika og i Europa, bliver mindre. Landet har sat ambitiøse udviklingsmål blandt andet for den grønne omstilling, ligestilling og korruptionsbekæmpelse og har påtaget sig en stor rolle som værtssamfund for flygtninge og fordrevne. Det er vigtige dagsordener, som regeringen ønsker at understøtte. Med det nye kontor vil Danmark arbejde for at styrke det allerede tætte partnerskab med Rwanda, herunder klimaområdet, og afsøge nye mulige samarbejdsområder. ”

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek udtaler:

”Danmark og Rwanda deler ønsket om at hjælpe flere flygtninge bedre end i dag og bekæmpe den irregulære og livsfarlige migration blandt andet over Middelhavet. Vores fælles mål er at gøre op med det nuværende fejlslagne asylsystem og sikre en værdig og bæredygtig fremtid for flygtninge og migranter.

Jeg glæder mig derfor over, at vi inden længe kan åbne et kontor i Rwanda.”

Baggrund

Opgaverne for kontoret vil både være at sikre en fysisk tilstedeværelse i Kigali og agere bindeled til nationale og internationale samarbejdspartnere i Rwanda. Kontorets medarbejdere vil referere til Danmarks ambassadør i nabolandet Uganda, som i dag også dækker Rwanda.

Projektkontorets arbejde vil ligge i forlængelse af de to samarbejdsaftaler om asyl- og migrationsspørgsmål samt om politisk dialog og samarbejde, som Rwanda og Danmark indgik i 2021, og det voksende udviklingssamarbejde med landet.

De to samarbejdsaftaler kan findes her:

Memorandum of understanding

Memorandum of understanding

Projektkontoret vil ikke løfte det brede spektrum af opgaver, som en dansk ambassade gør, herunder f.eks. de kommercielle. Disse opgaver vil fortsat blive håndteret af ambassaden i Uganda, hvorunder projektkontoret hører.

Kontakt til udviklingsminister Flemming Møller Mortensen: pressevagten@um.dk

Kontakt til udlændinge- og integrationsminister, Kaare Dybvad Bek: +45 61 98 32 90

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum