Udenrigsministeriet

Udenrigsministeren vært for nordisk-afrikansk udenrigsministermøde i København

Del

Udenrigsminister Anders Samuelsen er den 6.-7 juni 2018 vært for nordisk-afrikansk udenrigsministermøde.

Udenrigsminister Anders Samuelsen er den 6.-7 juni 2018 vært for nordisk-afrikansk udenrigsministermøde. På dagsordenen er emner som frihandel og globalisering, fred og sikkerhed, muligheder for øget handel og investeringer, samt hvordan der skabes fremtidsmuligheder for de mange unge på det afrikanske kontinent.

Udenrigsminister Anders Samuelsen siger:

”Jeg er glad for at byde mine nordiske og afrikanske kolleger velkommen i København. Udenrigsministermødet er en rigtig god mulighed for at have en åben og direkte dialog. Ti afrikanske udenrigsministre er med. Det er en flot deltagelse og vidner om det tætte, mangeårige engagement og partnerskab som Danmark – og de øvrige nordiske lande – har med Afrika.”

”Vi lever i en verden præget af usikkerhed. Der er et stigende pres på de internationale spilleregler. For en lille og åben økonomi som den danske er det en alvorlig udfordring. Blandt andet derfor har Danmark, Norden og Europa en klar interesse i at fastholde og styrke partnerskabet med de afrikanske lande.”

”Der er et stort potentiale for vores virksomheder i mange afrikanske lande. Men vi kender også alle udfordringerne. Særligt når det kommer til at skabe muligheder og jobs for de mange unge i Afrika, så de ikke begiver sig ud på en farlig og udsigtsløs rejse mod Europa. Vi skal bidrage til at skabe fremtidsudsigter for de unge, der hvor de kommer fra. Det er i Danmarks interesse.”

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

H.K.H. Kronprinsessen i spidsen for stort dansk fremstød i Texas8.2.2019 12:00:00Pressemeddelelse

Kronprinsessen rejser til Texas den 10. marts, hvor hun besøger Austin og Houston. I Austin deltager Kronprinsessen i et større dansk fremstød for de kulturelle og kreative erhverv på festivalen South by Southwest (SXSW). Herefter rejser Kronprinsessen til Houston, hvor Danmark og danske virksomheder oplever medvind inden for grøn energi og life science. Kulturminister Mette Bock ledsager Kronprinsessen under hele besøget.

Redegørelsesdebat om status for regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal6.2.2019 06:00:47Pressemeddelelse

For godt et år lancerede regeringen sin særlige indsats for religions- og trosfrihed og beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, og i dag gør udviklingsminister Ulla Tørnæs status for regeringens arbejde på området. Det sker ved en redegørelsesdebat i Folketinget. Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler i den forbindelse: ”Med redegørelsesdebatten i dag skriver vi Danmarkshistorie. Det er nemlig første gang, at Folketinget har en styrket beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, på dagsorden. Og en styrket indsats på området er helt nødvendig. Stadigt flere mennesker lever med væsentlige begrænsninger i deres religions- og trosfrihed, og i de seneste år har der været mange eksempler på decideret forfølgelse. Det gælder ikke mindst kristne minoriteter, hvor det anslås, at mere end 200 mio. kristne verden over er forfulgt. Jeg ser frem til at drøfte regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal med Folketinget. Red