Udenrigsministeriet

Udenrigsministeren vært for nordisk-afrikansk udenrigsministermøde i København

Del

Udenrigsminister Anders Samuelsen er den 6.-7 juni 2018 vært for nordisk-afrikansk udenrigsministermøde.

Udenrigsminister Anders Samuelsen er den 6.-7 juni 2018 vært for nordisk-afrikansk udenrigsministermøde. På dagsordenen er emner som frihandel og globalisering, fred og sikkerhed, muligheder for øget handel og investeringer, samt hvordan der skabes fremtidsmuligheder for de mange unge på det afrikanske kontinent.

Udenrigsminister Anders Samuelsen siger:

”Jeg er glad for at byde mine nordiske og afrikanske kolleger velkommen i København. Udenrigsministermødet er en rigtig god mulighed for at have en åben og direkte dialog. Ti afrikanske udenrigsministre er med. Det er en flot deltagelse og vidner om det tætte, mangeårige engagement og partnerskab som Danmark – og de øvrige nordiske lande – har med Afrika.”

”Vi lever i en verden præget af usikkerhed. Der er et stigende pres på de internationale spilleregler. For en lille og åben økonomi som den danske er det en alvorlig udfordring. Blandt andet derfor har Danmark, Norden og Europa en klar interesse i at fastholde og styrke partnerskabet med de afrikanske lande.”

”Der er et stort potentiale for vores virksomheder i mange afrikanske lande. Men vi kender også alle udfordringerne. Særligt når det kommer til at skabe muligheder og jobs for de mange unge i Afrika, så de ikke begiver sig ud på en farlig og udsigtsløs rejse mod Europa. Vi skal bidrage til at skabe fremtidsudsigter for de unge, der hvor de kommer fra. Det er i Danmarks interesse.”

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Danmarks ambassadører er i København og Odense i uge 34 til ambassadørmøde i Udenrigsministeriet14.8.2018 14:36pressemeddelelse

I 2018 afholder Udenrigsministeriet sit årlige ambassadørmøde med alle chefer både ude og hjemme i uge 34. Der kommer godt 80 ambassadører til København, hvor de sammen med deres chefkolleger i Udenrigsministeriet bl.a. skal mødes med statsministeren, finansministeren samt udenrigsministeren, udviklingsministeren og ministeren for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde. Under mødet skal de også diskutere emner som økonomisk diplomati, Brexit, global sikkerhed, mm.

Danmark støtter op om global religions- og trosfrihed på stor ministerkonference i Washington24.7.2018 15:02pressemeddelelse

Den første ministerkonference om fremme af global religions- og trosfrihed finder sted i Washington den 25. til 26. Juli 2018, med deltagelse af ca. 80 lande. Fra Danmark deltager udviklingsminister Ulla Tørnæs. Danmark har bidraget aktivt til forberedelserne af konferencen, der støtter op om flere danske prioriteter i kampen for international religions- og trosfrihed.

300 mio. kr. til tre af verdens værste humanitære kriser og deres nærområder6.7.2018 07:35pressemeddelelse

Der er stadig flere flygtninge og internt fordrevne på verdensplan. FNs flygtningeorganisation, UNHCR, fastslog i sidste måned, at antallet af flygtninge og internt fordrevne i år er nået op på68,5 mio. på verdensplan. Mennesker som er tvunget væk fra deres eget hjem. Udviklingsminister, Ulla Tørnæs, har besluttet at afsætte i alt 300 mio. kr. i humanitære midler til at imødegå de store behov, som konflikterne i Rakhine i Myanmar, Syrien og Yemen afføder. Midlerne vil på baggrund af en ansøgningsrunde blive fordelt mellem danske humanitære partnerorganisationer.