Udenrigsministeriet

Udenrigsministeren vært for nordisk-afrikansk udenrigsministermøde i København

Del

Udenrigsminister Anders Samuelsen er den 6.-7 juni 2018 vært for nordisk-afrikansk udenrigsministermøde.

Udenrigsminister Anders Samuelsen er den 6.-7 juni 2018 vært for nordisk-afrikansk udenrigsministermøde. På dagsordenen er emner som frihandel og globalisering, fred og sikkerhed, muligheder for øget handel og investeringer, samt hvordan der skabes fremtidsmuligheder for de mange unge på det afrikanske kontinent.

Udenrigsminister Anders Samuelsen siger:

”Jeg er glad for at byde mine nordiske og afrikanske kolleger velkommen i København. Udenrigsministermødet er en rigtig god mulighed for at have en åben og direkte dialog. Ti afrikanske udenrigsministre er med. Det er en flot deltagelse og vidner om det tætte, mangeårige engagement og partnerskab som Danmark – og de øvrige nordiske lande – har med Afrika.”

”Vi lever i en verden præget af usikkerhed. Der er et stigende pres på de internationale spilleregler. For en lille og åben økonomi som den danske er det en alvorlig udfordring. Blandt andet derfor har Danmark, Norden og Europa en klar interesse i at fastholde og styrke partnerskabet med de afrikanske lande.”

”Der er et stort potentiale for vores virksomheder i mange afrikanske lande. Men vi kender også alle udfordringerne. Særligt når det kommer til at skabe muligheder og jobs for de mange unge i Afrika, så de ikke begiver sig ud på en farlig og udsigtsløs rejse mod Europa. Vi skal bidrage til at skabe fremtidsudsigter for de unge, der hvor de kommer fra. Det er i Danmarks interesse.”

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Ny kommission skal styrke verdens evne til at tilpasse sig klimaforandringerne16.10.2018 11:32pressemeddelelse

Danmark bliver medarrangør af den nye Global Commission on Adaptation, som lanceres i Haag i Holland d. 16. oktober. Det hollandske initiativ vil fungere i to år og har som formål at sætte øget fokus på global klimatilpasning og præsentere konkrete løsninger, herunder fokus på inddragelse af den private sektor. Tidligere FN-generalsekretær Ban Ki-moon står i spidsen for initiativet, som også har Bill Gates samt CEO Kristalina Georgieva fra Verdensbanken med på holdet.