Udenrigsministeriet

Udenrigsministeren rejser til Berlin

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod rejser mandag morgen til Berlin for at mødes med sin tyske udenrigsministerkollega Heiko Maas.

Det er Jeppe Kofods første rejse som udenrigsminister. På mødet skal de to socialdemokratiske udenrigsministre blandt andet drøfte prioriteter for EU's dagsorden i de kommende år, globale udfordringer og bilaterale dansk-tyske emner.

Udenrigsminister Jeppe Kofod siger:

”Det er helt naturligt, at min første rejse som udenrigsminister går til Tyskland. Tyskland er Danmarks gode nabo, vores største handelspartner og en meget vigtig allieret – i EU og globalt.

Jeg ser frem til at drøfte en række vigtige emner med min tyske kollega. Jeg vil orientere om den nye regerings EU-prioriteter blandt andet i forhold til klima, kampen mod skattely, social dumpning og migration. Vi skal også drøfte det gode bilaterale forhold - og det kommende dansk-tyske venskabsår i 2020, hvor vi også markerer 100-året for genforeningen.

Som ny udenrigsminister er det afgørende for mig at række ud mod vores tætteste europæiske og nordiske allierede, men også at få møder i kalenderen på tværs af Atlanten og i resten af verden. Danmark er - og skal være et progressivt land - der engagerer sig stærkt i at styrke EU’s rolle for en mere fair globalisering. Danmark lever af internationalt samarbejde og udsyn.

Mødet mellem Jeppe Kofod og Heiko Maas finder sted i Villa Borsig ved Tegelsøen uden for Berlin.

For yderligere kontakt: Presserådgiver Poul Kjar, 41865975

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Årets sidste katastrofe udeblev – men der er masser af kriser at bruge pengene på31.12.2019 10:29:12 CETPressemeddelelse

Her på årets sidste dag kan vi på ét punkt ånde lettet op og glæde os over, at julefreden ikke blev forstyrret af en pludselig katastrofe. For 15 år siden rullede tsunamien ind over Sydøstasien og efterlod total kaos. Kaos blev ikke mindre af, at regnskabsåret var gjort op hos de fleste donorer - og dermed var de humanitære kasser tømte. Også i Udenrigsministeriet var alle pengene til humanitære katastrofer blevet uddelt. Derfor besluttede man efterfølgende at etablere en humanitær reserve, som man kan gribe til, hvis der skulle opstå en pludselig katastrofe på en af årets sidste dage. Reserven, der går under navnen Tsunami-bevillingen, er i år på 120 millioner kroner. ”Det er selvfølgelig glædeligt, at verden i år ikke er blevet ramt af en stor katastrofe. Det betyder, at vi kan bruge pengene til andre formål – og dem er der desværre nok af,” siger udviklingsminister Rasmus Prehn. I praksis betyder det, at der i dag – den 31. december – bliver udbetalt bidrag til bl.a. Zimbabwe, Yemen

Prehn til flygtningetopmøde: 80 millioner kr. til unge flygtninges uddannelse17.12.2019 20:08:55 CETPressemeddelelse

Ministeren for udviklingssamarbejde, Rasmus Prehn, deltager i denne uge i flygtningetopmødet, Global Refugee Forum, i Genève. Ministerens fokus er på unge flygtninges fremtid, og Danmark bevilger 80 mio. kr. til flygtningebørns uddannelse og stipendier til universitetsstudier. ”Vi er nødt til at tænke langsigtet for den generation af unge mennesker, der vokser op som flygtninge. Hjælpe dem med træning eller uddannelse, så de kan få et job og skabe sig en hverdag i nærområderne.” – siger Rasmus Prehn Han tilføjer - “Derfor bevilger jeg 70 millioner kr. til uddannelse af flygtningebørn i Uganda og Etiopien samt 10 mio. kr. til et uddannelsesinitiativ, Tyskland har startet med stor succes. Initiativet er opkaldt efter Albert Einstein og giver stipendiater til flygtninges universitetsstudier. Hvem ved, om fremtidens Einstein sidder i en flygtningelejr?” Formålet med mødet er at skabe mere international solidaritet i håndteringen af store flygtningekriser. Flygtningekriser ender typisk med