Udenrigsministeriet

Udenrigsministeren og forsvarsministeren inviterer til dialog om forsvarsforbeholdet

Del

Der skal være folkeafstemning om afskaffelse af forsvarsforbeholdet den 1. juni 2022. Det står klart, efter regeringen, Venstre, SF, Radikale Venstre og Konservative i søndags indgik en historisk aftale om et nyt Nationalt Kompromis om dansk sikkerhedspolitik.

Bagtæppet er Ruslands brutale angreb på Ukraine, der har varslet en ny tid i Europa. Det har fundamental betydning for dansk sikkerhed fremover.

Derfor inviterer udenrigsministeren og forsvarsministeren til dialog om behovet for at afskaffe forsvarsforbeholdet. Det foregår på torsdag den 10. marts fra klokken 10.15 til 11.15 i Eigtveds Pakhus på Asiatisk Plads. Dørene åbnes fra 9.15 og lukkes igen 10.00.

Det vil være muligt for publikum at deltage i debatten med udenrigsminister Jeppe Kofod, forsvarsminister Morten Bødskov, generalsekretær i Atlantsammenslutningen Lars Bangert Struwe samt tidligere minister og nuværende direktør for Tænketanken Europa Lykke Friis.

Det er gratis at deltage, og det kræver ikke tilmelding på forhånd.

Ønskes der parkering foran Eigtved Pakhus, skal der hentes en tilladelse i Pakhusets reception.


Er du journalist og ønsker at deltage, så kontakt presserådgiver Kristoffer Jonsson på +45 30 43 67 49 eller krijoo@um.dk 

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Fælleserklæring om Talibans indskrænkelser af kvinder og pigers rettigheder i Afghanistan13.5.2022 11:58:26 CEST | Pressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtrykker i denne fælleserklæring bekymring for de mange nylige anslag mod kvinders rettigheder i Afghanistan og opfordrer Taliban-regimet til give kvinder og piger lige muligheder for at deltage i det afghanske samfund. Med til erklæringen er udenrigsministrene fra Australien, Canada, Danmark, Finland, Italien, Japan, Nederlandene, New Zealand, Norge. Spanien, Sverige, Storbritannien, Sydkorea, Tyskland og USA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum