Udenrigsministeriet

Udenrigsministeren mødes med Svetlana Tikhanovskaya

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod mødes fredag med den hviderussiske oppositionspolitiker Svetlana Tikhanovskaya, som er i København for at modtage Politikens Frihedspris.

Udenrigsminister Jeppe Kofod mødes fredag med den hviderussiske oppositionspolitiker Svetlana Tikhanovskaya, som er i København for at modtage Politikens Frihedspris.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler: 

”I over 70 dage har den hviderussiske befolkningen været på gaden og demonstreret mod Lukasjenko, som klynger sig til magten med valgsnyd, politivold og fængsling af politiske modstandere. Jeg nærer den største respekt for det mod, som hviderusserne udviser.”

Udenrigsministeren og Tikhanovskaya mødes også med en række danske civilsamfundsorganisationer for at drøfte udviklingen og situationen for det hviderussiske civilsamfund og befolkning.

“Svetlana Tikhanovskaya er den ledende skikkelse i den hviderussiske opposition. Jeg ser meget frem til at tale med hende om, hvordan hun forestiller sig, at den hviderussiske befolkning kan få sin stemme hørt. Og så ser jeg frem til, at de danske civilsamfundsorganisationer, der kender til de udfordringer og behov, som de hviderussiske civilsamfund står med, også får mulighed for at drøfte situationen direkte med Tikhanovskaya,” siger Jeppe Kofod. 

For yderligere pressekontakt: 

Udenrigsministeriets pressevagt, pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet