Udenrigsministeriet

Udenrigsministeren inviterer til online arrangement om åbenhed i EU onsdag d. 9 marts 2022 kl. 14.00

Del

Udenrigsministeren inviterer sammen med sine tyske og nederlandske kollegaer til et online arrangement om åbenhed i EU i morgen, onsdag den 9. marts 2022, kl. 14.00-15.00.

Åbenhed i EU er en vigtig dagsorden for udenrigsministeren og for regeringen. Efter bl.a. en stor dansk indsats er der over en årrække opnået fremskridt i EU’s åbenhed, og EU’s institutioner gør generelt mere for at kommunikere om EU’s arbejde til borgerne. Men der er stadig rum for forbedringer.

I forbindelse med Konferencen om Europas fremtid har borgerne vist et stort engagement i åbenhedsdagsordenen. Et borgerpanel har i november 2021 fremsat konkrete anbefalinger til, hvordan EU kan blive mere åbent. Anbefalingerne fremhævede bl.a. behovet for at ”øge tilliden og åbenheden i den offentlige debat”.

Borgernes anbefalinger havde en klar forbindelse til den åbenhedsalliance, som blev lanceret i september 2021, og som udenrigsministeren tog initiativ til. I forbindelse med alliancen har samtlige medlemsstater, Europa-Kommissionen, en lang række Europa-parlamentarikere og den Europæiske Ombudsman tilsluttet sig et åbenhedsløfte (”Transparency Pledge”). Viljen er der: Nu er tiden kommet til at tage de næste skridt.

I morgen, onsdag den 9. marts, vil udenrigsministeren sammen med en række af de involverede borgere, EU-institutionerne, den tyske europaminister og nederlandske udenrigsminister diskutere vejen frem for mere åbenhed i EU på grundlag af borgernes anbefalinger.

Arrangementet foregår på engelsk og alle er velkomne: Mødelink

 

Yderligere information om arrangementet kan findes på denne side (engelsk).

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum