Udenrigsministeriet

Udenrigsministeren i Kina: praktisk samarbejde skaber konkrete resultater.

Del

Fejring af 10-året for det strategiske partnerskab mellem Danmark og Kina står helt centralt, når udenrigsminister Anders Samuelsen besøger den kinesiske hovedstad Beijing og det kinesiske handelscentrum Shanghai.

Det strategiske partnerskab har de sidste 10 år været hjørnestenen i forholdet mellem Danmark og Kina og danner ramme for myndighedssamarbejdet på vigtige områder som klima, energi, miljø, forskning, innovation, uddannelse og handel.

Udenrigsministeren siger:

”Det dansk-kinesiske forhold er godt, og 10 års strategisk partnerskab har vist, at praktisk samarbejde giver konkrete resultater. Det skal vi markere, og jeg ser frem til at mødes med de mange kinesiske samarbejdspartnere, som har været med til at drive samarbejdet fremad.

Vores samhandel vokser. Kina er i dag Danmarks 6. største eksportmarked. Og der er plads til endnu mere vækst i takt med Kinas fortsatte urbanisering og øgede købekraft. Derfor skal vi også se på hvordan vi kan udbygge det kommercielle samarbejde og hvad vi fra regeringen og Udenrigsministeriets side kan gøre for at hjælpe det på vej.”

Drøftelse af udenrigspolitiske spørgsmål

Under det tre dage lange besøg i Kina får udenrigsministeren også lejlighed til at drøfte internationale og regionale spørgsmål, såsom Nordkorea, med den kinesiske udenrigsminister Wang Yi og direktør for Kommunistpartiets kommission for udenrigsanliggender, Yang Jiechi.

“Vi skal bl.a. drøfte samarbejde om aktuelle emner som den grønne dagsorden og FN’s udviklingsmål. Vi har også en konstruktiv og ærlig dialog om såvel regionale spørgsmål såsom Nordkorea samt om menneskerettigheder.”

Ved en dansk-kinesisk fejring af partnerskabet vil udenrigsministeren tale til repræsentanter fra 40 kinesiske myndigheder, der alle er involverede i samarbejde med danske myndigheder.

Danske løsninger skal gøre boligområder mere attraktive

Som eksempel på et dansk-kinesisk myndighedssamarbejde, besøger udenrigsministeren et byfornyelsesprojekt i QinlongHutongen i det centrale Beijing. Her skal danske virksomheder vise, hvordan kineserne kan højne deres livskvalitet ved at bruge grønne danske løsninger på områder som urbanisering, renovering og bæredygtighed.

Udenrigsministeren får også mulighed for at se Beijing fra oven, når han besøger Beijings højeste bygning, China Zun Tower (528 m), som den danske virksomhed Grundfos har leveret teknologi til i form af vandpumper og airconditioneringsanlæg.

Danske erhvervsinteresser

Danske erhvervsinteresser, bilaterale handelsrelationer og kommercielle muligheder for Danmark i Kina er også på udenrigsministerens program. I Beijing drøfter udenrigsministeren bl.a. globale handelsspørgsmål, samhandel og vilkårene for dansk virksomheder i Kina med handelsminister Zhong Shan. Under sit besøg i Shanghai deltager udenrigsministeren i en række kommercielle events, der skal være med til at åbne nye markedsmuligheder bl.a. inden for fintech.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

300 mio. kr. til tre af verdens værste humanitære kriser og deres nærområder6.7.2018 07:35pressemeddelelse

Der er stadig flere flygtninge og internt fordrevne på verdensplan. FNs flygtningeorganisation, UNHCR, fastslog i sidste måned, at antallet af flygtninge og internt fordrevne i år er nået op på68,5 mio. på verdensplan. Mennesker som er tvunget væk fra deres eget hjem. Udviklingsminister, Ulla Tørnæs, har besluttet at afsætte i alt 300 mio. kr. i humanitære midler til at imødegå de store behov, som konflikterne i Rakhine i Myanmar, Syrien og Yemen afføder. Midlerne vil på baggrund af en ansøgningsrunde blive fordelt mellem danske humanitære partnerorganisationer.

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs på alliancerejse til Paris2.7.2018 06:00pressemeddelelse

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs besøger i dag sin franske kollega statssekretær Jean-Baptiste Lemoyne i Paris. Besøget er et udtryk for styrket dansk-fransk samarbejde om udviklingspolitik og indgår i forberedelserne af præsident Macrons statsbesøg i Danmark i august måned. På dagsordenen er bl.a. migration, situationen på Middelhavet, udvikling og stabilitet i Sahel-regionen.