Udenrigsministeriet

Udenrigsministeren besøger tre ministre i Frankrig

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod besøger fredag d. 2. oktober 2020 den franske hovedstad, Paris. Han skal mødes med tre ministre i den franske regering og drøfte en lang række emner.

På dagsordenen med den franske udenrigsminister, Jean-Yves Le Drian, er blandt andet situationen i Hviderusland og forgiftningen af den russiske oppositionspolitiker, Alexei Navalny.

- Danmark og Frankrig står skulder ved skulder i arbejdet for et stærkere og mere handlekraftigt Europa. Vi skal træde frem i samlet flok, når menneskerettigheder og grundlæggende værdier er under angreb, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Jean-Yves Le Drian og udenrigsministeren skal desuden drøfte en række internationalebrændpunkter, hvor Danmark og Frankrig samarbejder tæt: Kampen mod ISIL i Mellemøsten, det danske bidrag til den fransk-ledede indsats i Mali og flådeoperationen i Hormuz-strædet i Golfen.

- For Danmark bliver Frankrig en stadig vigtigere sikkerhedspolitisk partner. Frankrig og Danmark arbejder i dag tæt sammen i felten med både diplomatiske og militære redskaber for at håndtere fælles udfordringer. Det er i dansk interesse at styrke det samarbejde yderligere, og derfor prioriterer jeg at tage til Paris, udtaler Jeppe Kofod.

Under sit besøg i Paris skal udenrigsministeren også mødes med den franske handelsminister Frank Riester og europaminister Clément Beaune.

Yderlige kontakt: pressevagten@um.dk

Oliver Routhe Skov

Pressechef, Udenrigsministeriet

+45 30541227

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Forhandlinger om servicekontrakten på Thulebasen er afsluttet28.10.2020 19:07:22 CETPressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod og Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender og Energi Steen Lynge har netop afsluttet forhandlingerne om sagen vedr. servicekontrakten på Thulebasen. Aftalen giver større grønlandsk aftryk og nytte, samt enighed om en plan for det fremtidige samarbejde mellem Grønland og USA underskrevet af Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen og den amerikanske ambassadør Carla Sands.