Udenrigsministeriet

Udenrigsministeren besøger Grønland

Del

Turen står på styrkede relationer mellem Danmark og Grønland, når udenrigsminister Jeppe Kofod besøger Grønland d. 22.-24. august 2020.

Under sit besøg skal udenrigsministeren blandt andet mødes med Naalakkersuisoq for udenrigsanliggender og energiområdet, Steen Lynge. Et fælles møde med Udenrigs- og Sikkerhedspolitisk Udvalg i det grønlandske parlament, Inatsisartut, er også på dagsordenen for Naalakkersuisoq Lynge og udenrigsminister Kofod.

”Det er personligt meget vigtigt for mig at sikre et levende, ligeværdigt og respektfuldt rigsfællesskab, der udvikler sig i takt med tiden. Det gælder også på det udenrigs- og sikkerhedspolitiske område. Naalakkersuisoq Steen Lynge og jeg tog hul på nogle rigtig gode drøftelser om netop dét, da vi mødtes i juli og jeg ser meget frem til at genoptage dialogen”, siger Jeppe Kofod.

Samarbejdet i rigsfællesskabet om udenrigs- og sikkerhedspolitik er et af fokusområderne for udenrigsministeren, som vil benytte lejligheden til at drøfte konkrete muligheder for et styrket samarbejde bl.a. for at sikre, at Naalakkersuisut – den grønlandske regering – i endnu højere grad bliver inddraget i udenrigs- og sikkerhedspolitik med betydning for det grønlandske folk.

”Vi har allerede taget en række nye og positive skridt i den rigtige retning. Herunder f.eks. de to fællesmøder med den amerikanske udenrigsminister Pompeo. Men jeg ser stadig et stort potentiale for et fælles, forstærket og forbedret samarbejde i udenrigs- og sikkerhedspolitikken. Så jeg glæder mig til at udveksle idéer til nye initiativer med Naalakkersuisoq Lynge og jeg er ivrig efter, at få dem gjort til virkelighed”, siger Jeppe Kofod.

Rigsfællesskabet og Arktis er en helt central politisk prioritet for Jeppe Kofod. Andet halvår af 2020 vil være præget af udformningen af Kongeriget Danmarks nye arktiske strategi 2021-2030, der forventes at blive lanceret i starten af næste år.

Rejsen til Grønland er en af flere ministerrejser, der vil have Arktis øverst på dagsordenen. Udenrigsministeren er således nyligt hjemvendt fra et officielt arbejdsbesøg i Norge, hvor også en grønlandsk repræsentant deltog i møder omhandlende Arktis. Udenrigsminister Jeppe Kofod vil i den kommende tid også besøge Færøerne.

Turen bliver gennemført med stor opmærksomhed på den verdensomspændende COVID-19 sundhedskrise og med fuld iagttagelse af de grønlandske myndigheders regler og anbefalinger.

For yderligere kontakt:
Pressechef Oliver Routhe Skov (30541227 / olisko@um.dk)

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Større tryghed om erhvervsfremstød i Corona-krisen24.9.2020 16:30:33 CESTPressemeddelelse

Corona skaber stor usikkerhed om muligheden for at gennemføre erhvervsfremstød. Regeringen har stort fokus på behovet for at hjælpe dansk eksport i gang igen. Derfor er der afsat yderligere 10 mio. til at kompensere koordinatorer af fælles erhvervsfremstød, og dermed deltagende virksomheder for tabte udgifter, idet en Corona-særordning på området forlænges året ud. Det er godt for eksporten, og dermed godt for Danmark. Eksporten som helhed ventes at aftage med 10,2%, og vareeksporten specifikt med 7,7% i 2020.

Hviderusland: Danmark og 16 OSCE-lande igangsætter uafhængig ekspertmission til undersøgelse af menneskerettighedskrænkelser17.9.2020 16:28:31 CESTPressemeddelelse

Danmark har de seneste uger været drivende for at sikre, at 17 medlemmer af Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) i dag kan nedsætte en uafhængig ekspertmission, som skal undersøge talrige rapporter om alvorlige menneskerettighedskrænkelser i Hviderusland i forbindelse med præsidentvalget den 9. august 2020.