Udenrigsministeriet

Udenrigsministeren besøger Bosnien-Hercegovina

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod skal blandt andet mødes med det bosniske præsidentskab og den bosniske udenrigsminister, når han besøger Sarajevo og Mostar fra den 5. til den 7. maj.

Rejsen finder sted efter længere tid med øgede spændinger og løsrivelsestendenser i Bosnien-Hercegovina. Det truer den 26 år gamle fredsaftale, Dayton-aftalen, der kom i stand efter krigen i Bosnien-Hercegovina. Rusland er en aktiv aktør på det vestlige Balkan og har gjort deres for at destabilisere især Bosnien-Hercegovina, blandt andet gennem aktiv støtte til Republika Srpskas løsrivelsesforsøg.

Derfor er det vigtigt for udenrigsministeren at drøfte den politiske situation med den bosniske udenrigsminister og de bosniske ledere, herunder de tre medlemmer af landets kollektive præsidentskab, og understrege Danmarks fortsatte støtte til landets territoriale integritet.

Udenrigsministeren besøger EU’s fredsstabiliserende EUFOR mission, der står for den militære implementering af Dayton-aftalen. Da EU i 2004 overtog ansvaret for den militære implementering af Dayton-aftalen fra NATO, måtte Danmark afbryde deltagelsen i det fredsbevarende arbejde pga. forsvarsforbeholdet.

Programmet vil derudover blandt andet bestå af møde med borgmestrene i Sarajevo og Mostar samt besøg til forskellige borgerkrigsmonumenter.

For yderligere information, kontakt presserådgiver Kristoffer Jonsson: + 45 30 43 67 49

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Fælleserklæring om Talibans indskrænkelser af kvinder og pigers rettigheder i Afghanistan13.5.2022 11:58:26 CEST | Pressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtrykker i denne fælleserklæring bekymring for de mange nylige anslag mod kvinders rettigheder i Afghanistan og opfordrer Taliban-regimet til give kvinder og piger lige muligheder for at deltage i det afghanske samfund. Med til erklæringen er udenrigsministrene fra Australien, Canada, Danmark, Finland, Italien, Japan, Nederlandene, New Zealand, Norge. Spanien, Sverige, Storbritannien, Sydkorea, Tyskland og USA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum