Udenrigsministeriet

Udenrigsminister Kofod til møde i Nederlandene for at sikre retsforfølgelse for forbrydelser i Ukraine

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod mødes den 13.-14. juli i Haag med en række internationale kollegaer for at skabe fremdrift i arbejdet med at sikre, at de ansvarlige for de formodede internationale forbrydelser begået i Ukraine stilles til ansvar.

Den nederlandske udenrigsminister Wopke Hoekstra, chefanklageren ved Den Internationale Straffedomstol, Karim A. A. Khan QC og EU-kommissær for retlige anliggende Didier Reynders formelt er værter formødet, som Danmark co-sponsorerer.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

”Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at retsforfølge de personer, der er ansvarlige for de frygtelige forbrydelser, vi ser i Ukraine. Det bliver et langt, sejt træk, men vi skylder krigens mange ofre at presse på for, at gerningsmændene bliver draget til ansvar. Danmark har spillet en aktiv rolle på den her dagsorden fra start, og jeg ser frem til at mødes med den Internationale Straffedomstol og en lang række kollegaer i Haag, så vi kan sætte yderligere skub i arbejdet.”

Det forventes, at udenrigsministrene fra Nederlandene, Tyskland, Polen, Canada, Storbritannien og en række andre lande vil deltage i mødet.

Ministrene vil blandt andet drøfte, hvordan man kan sikre en effektiv bevisindsamling, hvordan bevismateriale kan bruges i efterfølgende retssager, og hvordan de forskellige initiativer, der allerede er sat i søen inden for retsforfølgelse, kan supplere og understøtte hinanden. Der vil også være fokus på, hvordan det internationale samfund kan blive bedre rustet til at sikre retsforfølgelse i lignende situationer fremover.

For yderligere kontakt: pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum