Udenrigsministeriet

Udenrigsminister Kofod tager imod den ukrainske udenrigsminister i København

Del

På invitation fra Udenrigsminister Jeppe Kofod aflægger Ukraines udenrigsminister Dmitro Kuleba besøg i København torsdag. Kofod er vært for sin ukrainske kollega under besøget. De to ministre mødes blandt andet for at bekræfte det tætte dansk-ukrainske forhold og drøfte den stærkt bekymrende sikkerhedssituation i det østlige Ukraine.

Kofod og Kuleba skal torsdag morgen mødes med civilsamfundsrepræsentanter på Christiansborg, inden de afholder et fælles pressemøde i Folketingets Samtaleværelse kl. 09:15. Udenrigsminister Kofod ledsager derefter sin ukrainske kollega, når H.M. Dronningen og H.K.H. Kronprinsen modtager Dmitro Kuleba på Amalienborg kl. 10.

Senere torsdag mødes den ukrainske udenrigsminister med statsministeren samt også repræsentanter fra dansk erhvervsliv og medlemmer af Folketinget.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

”Jeg har set meget frem til at tage imod min ukrainske kollega her i København. Hele verden har øjnene rettet mod det, der foregår på grænsen til Ukraine lige nu. Det er et stort vidnesbyrd om det tætte forhold mellem vores to lande, at Kuleba prioriterer at rejse til Danmark i en tid, der er så tilspidset og skæbnesvanger for det ukrainske folk. Vi bakker fuldt op om Ukraines ret til frihed og selvstændighed. Og vi er klar til at støtte Ukraine massivt med midler til blandt andet stabilisering og reformstøtte. Det kommer jeg også til at understrege i mine samtaler med Kuleba.”

For yderligere kontakt: pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum