Udenrigsministeriet

Udenrigsminister Jeppe Kofod vært for møde på Bornholm: Danmark og Polen skal samarbejde om energi og sikkerhed i Østersøen

Del

Den 12.-13. september vil den polske udenrigsminister Zbigniew Rau besøge udenrigsminister Jeppe Kofod på Bornholm.

Omdrejningspunktet for det to-dages program vil være samarbejdet om sikkerheds- og energipolitik i regionen.

-      Det er klart, at Ruslands ulovlige og brutale angreb på Ukraine - og den generelt mere aggressive russiske adfærd – har øget spændingsniveauet i Østersøregionen. Vi har som allierede en fælles forpligtelse til at bidrage til fred og stabilitet. Derfor er det vigtigt for mig at kunne tage nogle grundige drøftelser med min polske kollega om vores samarbejde om energi og sikkerhed i Østersøen, udtaler udenrigsminister Jeppe Kofod forud for turen.

Under besøget skal de to udenrigsministre blandt andet møde soldaterne på Almegårds Kaserne og se F16 afvisningsberedskabet ved Bornholms Lufthavn. Turen går også til Rønne Havn, som bliver central for udbygningen af vindenergi i Østersøen, efter at Danmark, Tyskland, Polen, Sverige, Finland, Estland, Letland og Litauen den 30. august blev enige om at syvdoble mængden af strøm fra havvind i Østersøen.

-      Det bliver stadigt tydeligere, at vores fælles sikkerhed ikke udelukkende handler om det rent militære. Energiforsyningen er et centralt element for vores fælles sikkerhed. Derfor spiller Bornholm en vigtig rolle med den netop indgåede Marienborgerklæring om en betydelig udbygning af havvindenergi i Østersøen. Det potentiale glæder jeg mig til at tale videre om på havnen i Rønne, siger Jeppe Kofod.

Der vil være et kort fælles doorstep tirsdag mellem de to udenrigsministre for presse klokken 13.30 ved Hotel Griffen i Rønne. For yderligere information om besøget og for tilmelding til doorstep, kontakt ledende presserådgiver for udenrigsministeren, Sissel Christine Søe: 51 83 74 14 eller pressevagten@um.dk.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum