Udenrigsministeriet

Udenrigsminister Jeppe Kofod til EU-AU møde i Rwanda

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod er den 25.-26. oktober i Rwanda for at deltage i udenrigsministersmøde mellem EU og den Afrikanske Union (AU) i Kigali.

På grund af Covid-19 er udenrigsministermødet første gang siden januar 2019, at hele EU og AU mødes fysisk på højt niveau. 

“Afrika og Europa er bundet sammen af en række fælles udfordringer, som vi kun kan løse sammen. Det gælder ikke mindst den grønne omstilling. Fælles fodslag mellem EU og de afrikanske lande om at presse de store udledere er helt centralt, hvis vi skal nå et ambitiøst resultat ved COP26. Samarbejdet mellem EU og Afrika om Covid-19 er også afgørende for, at vi kan komme pandemien til livs i hele verden. Derfor er jeg glad for, at Danmark og EU har givet solid støtte til de afrikanske lande, både økonomisk og med et stort antal vacciner”, udtaler Jeppe Kofod.

Mødet vil foruden en række udenrigsministre fra EU og AU have deltagelse af repræsentanter fra AU- og EU-kommissionerne. Klimaet og den grønne omstilling er blandt de øverste emner på dagsordenen som optakt til COP26, der begynder ugen efter ministermødet. Migration, digitalisering og Covid-19 genopretning er også på dagsordenen for mødet.

Udenrigsminister Jeppe Kofod har i forbindelse med mødet planlagt bilaterale samtaler med en række af sine afrikanske kollegaer, herunder udenrigsministrene fra Sydafrika og Kenya samt med udenrigsministeren fra værtslandet Rwanda.

For yderligere kontakt: pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Danmark opgraderer sit forhold til 10 asiatiske lande i ASEAN23.11.2021 05:30:00 CET | Pressemeddelelse

Danmark har opnået tilsagn om tiltrædelse til ASEAN’s traktat for fred og samarbejde (TAC). Dette blev markeret under udenrigsminister Jeppe Kofods besøg i Jakarta. Tilsagnet betyder, at Danmark formelt anerkender sit forhold til ASEAN og ASEAN’s regionale rolle. ASEAN anses som den mest avancerede regionale samarbejdsorganisation i verden efter EU og med sin samlede befolkning på 650 millioner mennesker udgør det tredje største marked for EU.