Udenrigsministeriet

Udenrigsminister Jeppe Kofod rejser til Færøerne

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod besøger den 7. – 8. oktober Færøerne, hvor han blandt andet mødes med landsstyremand for udenrigsanliggender og kultur, Jenis av Rana.

Det er tredje gang i sin ministertid, udenrigsministeren besøger Færøerne. 

”Mit formål er som altid, at vi skal fortsætte den gode dialog, jeg har med min færøske kollega, Jenis av Rana, og at vi kommer endnu et skridt nærmere vores fælles ambition om et styrket udenrigs- og sikkerhedspolitisk samarbejde i et moderniseret rigsfællesskab. Vi tog nogle afgørende skridt på rigsmødet på Marienborg i juni 2021. Mit besøg vil være en oplagt mulighed for at gøre status og bringe vores samarbejde videre,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod. 

Jeppe Kofod skal også mødes med Lagtingets Udlandsudvalg for at drøfte generelle udenrigspolitiske emner, herunder ikke mindst den stigende globale interesse for Arktis og Nordatlanten. Udenrigsministeren understreger, at det er vigtigt for ham at høre de færøske politikeres perspektiv på udviklingen og på udfordringerne særligt i Arktis og Nordatlanten, men også mere globalt.

”For mig er det vigtigt, at vi har en åben og ærlig dialog med Færøerne omkring den globale udvikling og et udfordret internationalt samarbejde. Derfor sætter jeg stor pris på muligheden for at mødes med Lagtingets Udlandsudvalg. Det betyder meget for mig at have en reel dialog med de færøske politikere. Jeg synes, at jeg altid rejser klogere hjem, når jeg har mødtes med Lagtingets Udlandsudvalg,” siger Jeppe Kofod.

Udenrigsministeren vil ud over sine politiske møder blandt andet besøge Færøernes største lakseproducent og eksportør, Bakkafrost. Besøget skal sætte fokus på færøske styrkepositioner inden for fiskeri, erhverv og internationalisering, men samtidig er det også en mulighed for at give indblik i virksomhedens arbejde med bæredygtighed og grøn omstilling. 

Rejsen til Færøerne er den første af tre ministerrejser, den kommende måned, hvor udenrigsministeren rejser nordpå med fokus på Arktis og Nordatlanten. Udenrigsministeren rejser således til Reykjavik den 12. oktober, hvor han bl.a. skal deltage i Arctic Circle-konferencen. Senere på måneden forventes udenrigsministeren at besøge Grønland.

For yderligere kontakt: Presserådgiver Sissel Christine Søe (51 83 74 14) eller pressevagten@um.dk.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Danmark har solgt over 200.000 overskydende mRNA-vacciner til Australien og donerer 250.000 vaccinedoser til Rwanda14.10.2021 15:56:22 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen har solgt 200.400 mRNA-vaccinedoser af mærket Moderna til Australien. Der er tale om overskydende vaccinedoser, som ikke skal indgå i den danske vaccineudrulning. Som led i støtten til pandemibekæmpelsen på det afrikanske kontinent donerer regeringen desuden 250.000 vaccinedoser til Rwanda. Donationen skal understøtte Rwandas håndtering af COVID-19-krisen.