Udenrigsministeriet

Udenrigsminister Jeppe Kofod besøger Moldova og grænsen til Ukraine

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod aflægger den 10. og 11. marts besøg i Moldova. Som naboland til Ukraine er Moldova stærkt påvirket af krigen i Ukraine, ikke mindst på grund af den massive tilstrømning af flygtninge.

Udenrigsministeren skal blandt andet besøge en grænseovergang til Ukraine i det sydlige Moldova for at få et førstehåndsindtryk af situationen i grænseområdet. Udenrigsministeren vil også besøge et flygtningecenter i hovedstaden Chisinau, hvor han vil få lejlighed til at møde nogle af de mange tusinde ukrainere, der er flygtet til Moldova efter den russiske invasion af Ukraine.

Det officielle besøg inkluderer både et møde, en arbejdsfrokost og en pressekonference mellem Udenrigsminister Jeppe Kofod og hans moldoviske udenrigsministerkollega, Nicu Popescu. De to ministre skal blandt andet drøfte de meget alvorlige konsekvenser, Ruslands invasion af Ukraine har for Moldova og for europæisk sikkerhed generelt. Situationen i Transnistrien, en selverklæret russisk-støttet udbryderrepublik på moldovisk territorie, vil også være på dagsordenen. Kofod vil endvidere aflægge besøg hos Moldovas præsident Maia Sandu samt en række andre højtstående ministre.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

”Jeg rejser til Moldova for at understrege Danmarks uforbeholdne støtte til det moldoviske folk. Ligesom i Ukraine har befolkningen i Moldova ret til at leve i fred og sikkerhed og til at vælge deres egen fremtid. Det er et fundamentalt princip i FN-pagten, som Rusland også har tilsluttet sig. Putin kan ikke bare ændre Europas landegrænser efter forgodtbefindende. Vi er fra dansk side klar til at presse på for endnu hårdere sanktioner mod Putin og hans håndlangere, hvis de ikke trækker de russiske tropper tilbage fra Ukraine. Og vi vil fortsætte den danske støtte til de kræfter i Moldova, der vil demokratiet og friheden.”

For yderligere kontakt: pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum