Udenrigsministeriet

Udenrigsminister Anders Samuelsen er vært for Europarå-dets årlige ministermøde i Helsingør den 17. og 18. maj 2018

Del

Udenrigsminister Anders Samuelsen er den 17. og 18. maj 2018 i Helsingør på hhv. Kronborg Slot og Marienlyst Strandhotel vært for det årlige udenrigsministermøde i Europarådet med del-tagelse af ministre fra organisationens 47 medlemslande samt HKH Kronprinsen og statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Danmark har siden den 15. november 2017 haft formandskabet for Europarådets Ministerkomité og har gennemført en lang række arrangementer og møder på de fem prioritetsområder, ligesom HKH Kronprinsessen, statsministeren, udenrigsministeren og økonomi- og indenrigsministeren har besøg Strasbourg i perioden. Der er opnået en række resultater, herunder vedtagelsen i april 2018 af ”København-erklæringen” om fortsat reform af det europæiske menneskerettighedssystem, som har været hovedprioriteten for det danske formandskab.

Ministermødet, der er den største begivenhed under formandskabet, finder sted på et tidspunkt, hvor Europarådet er under pres på en række områder. Udenrigsministeren har derfor valgt at sætte organisationens aktuelle udfordringer og fremtidige rolle og mission på dagsordenen for arbejdsmiddagen på Kronborg den 17. maj. Den 18. maj vil ministrene på Marienlyst fortsætte drøftelsen af dette emne, andre aktuelle emner samt træffe en række beslutninger. Udenrigsministeren vil til sidst gøre samlet status for formandskabet og overdrage hvervet til sin kroatiske kollega.

Presseakkreditering er nødvendig og sker hos Europarådets Sekretariat i Strasbourg ved benyttelse af denne akkrediteringsformular. Deadline for akkreditering er den 14. maj 2018 kl. 10.00. Akkrediteringskort afhentes på Marienlyst den 17. maj fra kl. 16.00. Mødetider for pressen følger.

Akkrediteret presse vil have mulighed for at deltage i følgende dele af programmet:

  • Ministrenes og HKH Kronprinsens ankomst til Kronborg den 17. maj 2018 (foto).
  • Arbejdsmiddag for ministrene på Kronborg den 17. maj med drøftelse af Europarådets fremtid. Doorstep umiddelbart før middagen.
  • Møde i Ministerkomitéen den 18. maj på Marienlyst Strandhotel. Pressen vil få lejlighed til at tage billeder under den officielle velkomst, de første minutter af statsminister Lars Løkke Rasmussens åbning af mødet og familiefotoet.
  • Pressekonference på Marienlyst den 18. maj kl. 14.30 med deltagelse af bl.a. udenrigsministeren.

Yderligere information kan fås hos journalist Janina Graae, 40 83 89 37 eller jangra@um.dk. For spørgsmål vedrørende udenrigsministeren kontakt presserådgiver Anne Møller, 41 53 25 26 eller annemo@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

H.K.H. Kronprinsessen i spidsen for stort dansk fremstød i Texas8.2.2019 12:00:00Pressemeddelelse

Kronprinsessen rejser til Texas den 10. marts, hvor hun besøger Austin og Houston. I Austin deltager Kronprinsessen i et større dansk fremstød for de kulturelle og kreative erhverv på festivalen South by Southwest (SXSW). Herefter rejser Kronprinsessen til Houston, hvor Danmark og danske virksomheder oplever medvind inden for grøn energi og life science. Kulturminister Mette Bock ledsager Kronprinsessen under hele besøget.

Redegørelsesdebat om status for regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal6.2.2019 06:00:47Pressemeddelelse

For godt et år lancerede regeringen sin særlige indsats for religions- og trosfrihed og beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, og i dag gør udviklingsminister Ulla Tørnæs status for regeringens arbejde på området. Det sker ved en redegørelsesdebat i Folketinget. Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler i den forbindelse: ”Med redegørelsesdebatten i dag skriver vi Danmarkshistorie. Det er nemlig første gang, at Folketinget har en styrket beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, på dagsorden. Og en styrket indsats på området er helt nødvendig. Stadigt flere mennesker lever med væsentlige begrænsninger i deres religions- og trosfrihed, og i de seneste år har der været mange eksempler på decideret forfølgelse. Det gælder ikke mindst kristne minoriteter, hvor det anslås, at mere end 200 mio. kristne verden over er forfulgt. Jeg ser frem til at drøfte regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal med Folketinget. Red