Danmarks Statistik

Udenlandske virksomheder står for meget forskning og udvikling i Danmark

7.4.2017 09:00 | Danmarks Statistik

Del

Udenlandske virksomheder med datterselskaber i Danmark står for ca. 20 pct. af danske virksomheders forskning- og udviklingsaktiviteterne. Læs mere i publikationen Innovation og forskning 2017, som udkommer i dag.

I dag udkommer Danmarks Statistiks publikation Innovation og forskning 2017, som giver et omfattende billede af udviklingen indenfor FoU i Danmark. Bogens temakapitel har fokus på FoU på tværs af landegrænser, og det viser, at udenlandske virksomheder med datterselskaber i Danmark kontroller 20 pct. af den samlede FoU-indsats i danske virksomheder.

Temakapitlet ser også på danske virksomheders udenlandske FoU-indsats, og en af konklusionerne er, at de beskæftiger knapt 9.000 personer med FoU i udenlandske datterselskaber.

3 pct. af BNP rammer EU-målsætning

Innovation og forskning 2017 viser også, at både den offentlige sektor og private virksomheder har bidraget til at øge andelen af forskning og udvikling i bruttonationalproduktet (BNP).

Forskningsudgifterne er vokset fra 2,0 pct. af BNP i 2000 til 3,0 pct. i 2015, hvoraf erhvervslivet stod for 1,9 pct. af BNP og det offentlige for 1,1 pct. af BNP. Stigningen betyder, at Danmark imødekommer den såkaldte Barcelona-målsætning, der siger, at EU-lande skal bruge 3 pct. af BNP på forskningsudgifter. FoU-personalets samlede indsats svarede til 59.500 fuldtidsstillinger i 2015. I forhold til 2014 er det en stigning på 1.200 årsværk eller 2 pct.

Innovation og forskning udkommer årligt og giver bl.a. et indblik i:

  • FoU i offentlige institutioner
  • Budgettet for offentlige midler til FoU
  • Ph.d.’er og forskeruddannelse

Du kan hente bogen gratis på vores hjemmeside. Hvis du har spørgsmål til publikationen, er du velkommen til at kontakte Jens Brodersen på mail jbr@dst.dk eller tlf: 39173057.

Nøgleord

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk
Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Læger og lærere på senere og længere pension17.8.2017 09:00pressemeddelelse

Selv om læger og lærere går senere på pension end en ræk­ke faglærte grupper såvel som personer uden anden uddannelse end grundskolen, kan de se frem til et længere otium. De faglærte, som her blandt andet omfatter murere og social- og sundhedshjælpere, har både en større dødelighed i løbet af deres arbejdstid og en gennemsnitligt kortere pensionisttilværelse. Politisk er der fastsat et mål om, at danskerne skal have 14,5 år på folkepension, og langt de fleste grupper kan i gennemsnit forvente dette. Blandt de undersøgte grupper falder kun grundskoleuddannede mænd under denne grænse. På tværs af fag har kvinderne udsigt til et længere otium. Der er altså ikke kun sammenhæng mellem din uddannelse og dit arbejdsliv. Sammenhængen gælder også både din sandsynlighed for at overleve, indtil du skal på pension, og længden af dit otium. Forskellene mellem faggrupper kan du læse mere om i temaartiklen i Statistisk Tiårsoversigt 2017, som udkommer i dag. Bogen giver et bredt indblik i udviklinge

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum