TEKNIQ Arbejdsgiverne

Uddannelser handler om kvalitet frem for geografi

Del

TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at regeringen med dagens præsentation af ”Tættere på II” vil øge fokus på uddannelsessystemet. Der er brug for uddannelser af høj kvalitet til at sikre fremtidens behov for arbejdskraft, men det skal ikke gøres ved ukritisk at sprede uddannelsesinstitutioner ud over hele landet.

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Det danske uddannelsessystem var en del af pakken, da regeringen i dag kunne præsentere anden etape i sin ”Tættere på”-strategi. Udover et stort fokus på sundhed, fremhæver regeringen blandt andet behovet for at få dækket de steder, hvor der er huller på landkortet, når det gælder om at sikre unge geografisk nem adgang til ungdomsuddannelser.

”Det er fornuftigt, at man har fokus på, hvordan vi kan optimere hele uddannelsessystemet og sikre, at flest muligt unge får de bedste muligheder for at gennemføre en uddannelse. Vi har dog ikke brug for discountuddannelser, men uddannelser af høj kvalitet, og derfor skal man passe gevaldigt på med bare at smøre de tilgængelige midler ud i et tyndt lag over hele landet,” siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal, og uddyber:

”Når det eksempelvis gælder erhvervsuddannelserne, kan det godt give mening i højere grad at udbyde grundforløbene lokalt. Men på hovedforløbene, hvor undervisningen bliver mere specialiseret, er det helt nødvendigt, at de krævede undervisningskompetencer og tekniske faciliteter er til stede på den enkelte skole, og at der investeres yderligere i dette for at sikre, at vi uddanner til fremtiden.”

En af regeringens forklaringer på behovet for at kigge nærmere på uddannelsessystemet er udfordringerne med fraflytning fra yderområderne.

”Men det er efter vores mening en fejl at tro, at man på sigt kan undgå denne fraflytning ved blot at placere skoler i større antal i disse områder. I stedet gælder det om at sikre, at det er attraktivt at bosætte sig udenfor de store byer, og det kræver blandt andet, at det er muligt at få et job i lokalområdet,” vurderer Troels Blicher Danielsen.

”Hvis regeringens Tættere på-ambition skal opfyldes, så kræver det altså, at der er jobs at finde, og at virksomheder har adgang til den nødvendige arbejdskraft. Den grundlæggende udfordring adresserer regeringen desværre slet ikke i deres udspil i dag, og det er ellers det allerstørste problem for virksomhederne – og dermed danskerne – allerede nu.”

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil: 72 14 20 17

Billeder

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr. 

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum